Afgan Polisi Taliban'ın 'Kuş Bombasını' Havada Patlattı! - Son Dakika
Güncel

Afgan Polisi Taliban'ın 'Kuş Bombasını' Havada Patlattı!

Afganistan polisi, Taliban tarafından kurulan tuzağı fark ederek tüyleri arasına patlayıcı kese, GPS izleme cihazı ve ufak kamera yerleştirilmiş olan kuşu vurdu.

01.12.2014 13:44  Güncelleme: 14:20

Afganistan polisi, ülkenin kuzeyindeki Türkmenistan sınırı yakınında yer alan Faryab kentinde Taliban tarafından kurulan tuzağı fark ederek tüyleri arasına patlayıcı kese, GPS izleme cihazı ve ufak bir kamera yerleştirilmiş olan kuşu vurdu.

METAL NESNELER GÖZDEN KAÇMADI

Polis, bölgede pek fazla görülmeyen bir cins olan büyük kuşun etrafında "şüphe çeken metal nesneler" olduğunu fark edince kuşu vurdu.

Afgan Tümgeneral Abdul Nabi İlham, yaptığı açıklamada kuşun vurulmasıyla birlikte patladığını ve etrafa saçılan parçalardan kuşun vücuduna GPS cihazı ve küçük bir kamera yerleştirilmiş olduğu sonucuna vardıklarını söyledi.

"KUŞ BOMBASI"

Son günlerde Afganistan'daki saldırılarını yoğunlaştıran Taliban'ın hazırladığı ve uçan bir canlı intihar saldırganı olarak düşünülen "kuş bombası" Taliban için de alışılmadık bir durum.

EBABİL KUŞU NEDİR?

Kuran'da Fil Suresi'nde Kâbe'yi yıkmaya giden Ebrehe ordusunun, ebabil kuşlarının ayak ve gagalarından attıkları taşlarla bozguna uğratıldığı anlatılır.

Afgan Polisi Taliban\'ın \'Kuş Bombasını\' Havada Patlattı!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Afgan Polisi Taliban'ın 'Kuş Bombasını' Havada Patlattı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ergün sp mg: bu günün ebreheside katil amerika ve müttefik kafirleri 26 2 Yanıtla
  • kuş: vurulan koruma altında olan bir kuş. üzerindeki anten de az sayıda kalmış örnekleri izlemek için özbeklerce takılmış. Kuşun cinsi houbara. gerçekten medya yalan habere doymuyor. 25 0 Yanıtla
  • zengilfiroş: AL SANA BIR YALAN HABER DAHHA 7 3 Yanıtla
  • CENGIZ PEKER: AFGAN POLISI BIR KARGAYI VURDULAR YANINA BIRDE KIRILMIS RADYO BIRAKTILAR PALAVRA 0 2 Yanıtla

Advertisement