Afganistan'da İntihar Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da İntihar Saldırısı

Afganistan'ın Host kentinde ABD askerlerinin bulunduğu üssün yakınında düzenlenen intihar saldırısından 25 kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı.

12.07.2015 22:27

Afganistan'ın Host kentinde ABD askerlerinin bulunduğu üssün yakınında düzenlenen intihar saldırısından 25 kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı.

Host Emniyet Müdürü Fayzullah Gayret yaptığı açıklamada, şehrin kırsal bölgesinde bulunan Çapman isimli ABD askeri üssünün yakınında bulunan polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediğini söyledi. Saldırıda 25 sivilin öldüğünü, 10 sivilin de yaralandığını ifade eden Gayret, olayda ABD askerlerinin zarar görüp görmediği konusunda bilgiye sahip olmadığını bildirdi.

Gayret, saldırının iftardan bir kaç dakika sonra gerçekleştiğini, ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğunu belirtti.

Afganistan'da bulunan NATO güçleri yaptıkları yazılı açıklamada, ABD askerlerinin bulunduğu Çapman üssüne düzenlenen saldırıyı teyit ederek, olayla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

ABD askerlerinin yanı sıra Afganistan ve bazı farklı ülkelerden askerlerin de bulunduğu Çapman üssüne 2009 yılında da saldırı düzenlenmiş, 7 CIA görevlisi ölmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da İntihar Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement