Necip Fazıl Kısakürek Afyonkarahisar'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Afyonkarahisar'da Anıldı

Necip Fazıl Kısakürek Afyonkarahisar\'da Anıldı

Necip Fazıl Kısakürek vefatının 30. yıldönümünde, Afyonkarahisar Belediyesi ile Dersaadet Kültür Platformu işbirliğinde düzenlenen panelde anıldı.

27.10.2013 16:14  Güncelleme: 11:07

Afyonkarahisar Belediyesi ile Dersaadet Kültür Platformu işbirliğinde Rehberlik Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen anma paneline, Kısakürek'in çok sayıda seveni katıldı.

Sunuculuğunu Cihat Şimşek'in yaptığı panele, konuşmacı olarak katılan, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Dr. Ali Mazak, Mehmet Kamil Berse ve Doç. Dr. Hilmi Uçan, şairin düşünce yapısını, gençliğe etkilerini, aksiyon dönemlerini, hatıralarını ve Türk Edebiyatına katkılarını detaylı olarak anlattı.

Çocukluğundan itibaren gençlik yıllarının hep Necip Fazıl Kısakürek'in eserleri ile geçtiğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, üstada olan sevgisini ezbere okuduğu şiirlerle dile getirdi. Kısakürek'i rahmet ve şükranla yad eden Vali İrfan Balkanlıoğlu ise kendisinin de üstadın şiirleri ile büyüdüğünü belirterek, paneli düzenleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Dersaadet Kültür Platformu'na teşekkür etti.

Panele Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanetin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Albay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Necip Fazıl Kısakürek hayranı katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Necip Fazıl Kısakürek Afyonkarahisar'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement