Ağabeyi ile Aynı Kaderi Paylaşan Barış'ın Katili Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Ağabeyi ile Aynı Kaderi Paylaşan Barış'ın Katili Yakalandı

Ağabeyi ile Aynı Kaderi Paylaşan Barış\'ın Katili Yakalandı

Konya'da 5 gün önce bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Barış Özcan'ın katili Osman B., saklandığı bir iş yerinin çatısında yakalandı.

24.11.2013 10:07

Konya'da 5 gün önce bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Barış Özcan'ın katili Osman B., saklandığı bir iş yerinin çatısında yakalandı. Özcan'ın 4 yıl önce ağabeyi de cinayete kurban gitmişti.

Olay, 5 gün önce merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle Bakraç Sokak'ta meydana gelmişti. Poliste çok sayıda kaydı bulunan 21 yaşındaki Barış Özcan, uyuşturucu meselesi yüzünden tartıştığı arakadaşı Osman B. tarafından bıçaklanarak yaralanmıştı. Özcan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, cinayet şüphelisi Osman B. ise kaçmıştı.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Özcan'ın katili Osman B'yi yakalamak için çalışmalara başladı. Cinayetten sonra sabıkalı 2 arkadaşıyla birlikte 3 gün boyunca minibüste yatıp hırsızlık yaptıkları öğrenilen şüpheli Osman B.'nin izini bulan polis, aracı ele geçirdi ancak katil yine kayıplara karıştı. Polis, cinayet şüphelisi Osman B.'yi yakalamak için tüm çevresini takibe aldı. Şüphelinin arkadaşlarıyla görüştüğünü belirleyen polis, yaptığı çalışma sonucu merkez Karatay İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesindeki bir iş yerinde olduğunu belirledi. İş yerine baskın yapan polis, Osman B.'yi saklandığı iş yerinin çatı katında yakalayarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelinin ilk ifadesinde birlikte aldıkları eroini Barış'ın daha fazla kullanması nedeniyle aralarında tartışma çıktığını ve bıçakladığını söylediği öğrenildi.

KENDİ GİBİ AĞABEYİ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öldürülen Barış Özcan'ın ağabeyi de 4 yıl önce cinayete kurban gitmişti. Olay, 12 Ağustos 2009 yılında merkez Karatay İlçesi Şems Mahallesi'nde meydana gelmişti. Mehmet İnce, Barış'ın ağabeyi Ali Özcan'ı tabanca ile vurarak öldürmüştü. Cinayet zanlısı İnce'ye 16,5 yıl ceza verilmişti.

DİĞER AĞABEYİ DE İNTİKAM İÇİN CİNAYET İŞLEMİŞTİ

Ali Özcan'ın öldürülmesinden sonra Barış'ın diğer ağabeyi Pevrül Özcan da intikam için 17 Ağustos 2009 yılında Mehmet İnce'nin yeğeni Hasan İnce'yi tüfekle vurarak öldürmüştü. Cinayetten sonra yakalanan ve mahkemeye çıkan Pevrül Özcan'a ise 25 yıl hapis cezası verilmişti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağabeyi ile Aynı Kaderi Paylaşan Barış'ın Katili Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement