Ağabeyinin Öldüğü Odada Hayat Buldu - Son Dakika
Güncel

Ağabeyinin Öldüğü Odada Hayat Buldu

Ağabeyinin Öldüğü Odada Hayat Buldu

Erkek akrabalarının çoğu kalp krizinden ölen, kendisinin de aynı kaderi paylaşmasına kesin gözüyle bakılan Coşkun Çınar'ın vücuduna tedbir amaçlı mini defibrilatör takıldı.

20.01.2012 11:20

Erkek akrabalarının çoğu kalp krizinden ölen, kendisinin de aynı kaderi paylaşmasına kesin gözüyle bakılan Coşkun Çınar'ın vücuduna tedbir amaçlı mini defibrilatör takıldı. Hastanede ölen ağabeyi ile tesadüfen aynı odaya yatırılan Çınar "O bu odada öldü. Ben ise hayat buldum" dedi.

Ailesindeki erkekler kalp krizinden ölen Coşkun Çınar (46), kendisi de aynı olayla karşılaşmamak için önceki gün Almanya'nın Limburg kentinde ameliyat oldu. Vücuduna tehlike anında devreye girip kalbi çalıştıran "defibrilatör" adlı ufak bir cihaz takılan Çınar "Şimde kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. 1,5 yıllık mücadelemin sonucu aldım" dedi. Çınar'ın babası Mehmet, amcaları Hüseyin ile Hikmet ve son olarak da 2000 yılında ağabeyi Zekeriya kalp kirizi geçirerek vefat etmişti. Doktoru Coşkun Çınar'a "Bu genetik bir rahatsızlık olabilir. Tedbir amaçlı bu cihazı taktırmanı tavsiye ediyorum" demiş ancak bağlı bulunduğu sağlık sigortası masrafları karşılamak istememişti.

CEP TELEFONU YASAK

Sigortadan olumsuz sonuç çıkması üzerine Berlinli üretici firma defibrilatörü hediye ederken Limburg St. Vincenz Hastanesi ve Dr. Torsten Eckhard ameliyatı ücretsiz gerçekleştirdi. 1,5 yıldır nefes darlığı gibi sağlık sorunları yaşadığını hatırlatan Çınar "Ağrım var, vücudumda yabancı bir cisim olduğunu hissediyorum. Göğüs bölgem yanıyor. Ancak yine de hedefime ulaştığım için mutluyum. Bir hafta hastanede kalacağım. Daha sonra 6-8 haftalığına kura gideceğim. İlk 3 ay araba kullanmam, uçağa binmem veya cep telefonu ile konuşmam yasak. Kendimi yormamam gerekiyor" diye konuştu.

KADERİM BU DEMEYİN

Herkesin kendi sağlığından sorumlu olduğunu söyleyen Çınar "Benim gibi sağlık sorunu yaşayanlar evde oturup benim kaderim buymuş demesinler. Eskiden imkanlar kısıtlıydı. Ancak artık bu böyle değil. Araştırın. Benim mücadelem 1,5 yıl sürdü. Doktorlar bile sigortanın tutumunun yanlış olduğunu söylüyor. Ameliyat masrafları ve cihazın fiyatı toplam 13 bin Euro tuttu. Ben bu parayı bulamazmıydım? Bulurdum elbet. Ancak 30 yıldır sigortaya aidat ödüyorum, sıkıntılı anımda benim yanımda olmaları için. Ancak öyle olmadı. Ben de bu işi gurur meselesi yapıp peşini bırakmadım" dedi.

AYNI ODADA KALIYORUZ

Hastaneye yattıktan sonra kendisini derinden etkileyen bir olaya da tanık olduğunu söyleyen Coşkun Çınar şunları söyledi: "Ağabeyim Zekeriya bu hastanede, şuan benim de bulunduğum 103 numaralı odada kalp krizi geçirerek öldü. Tamamiyle tesadüf oldu ama ağabeyim ile aynı odaya yatırıldım. Ağabeyim benim gibi defibrilatör imkanından faydalansaydı şuan hayatta olacaktı. Bu da kaderdin bir cilvesi."

ELEKTRO ŞOKLAR VERİYOR

Doktorların ameliyat sırasında defibrilatörü denemek için kısa süreliğine kalbini durdurduğunu, cihazın devreye girdiğini söyledi. 6-8 yıl arasında Çınar'ın vücudunda kalacak olan kibrit kutusu büyüklüğündeki defibrilatör, kalp atışlarını kontrol ediyor ve durması halinde normal kalp ritminin sağlanmasını için elektro şoklar veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağabeyinin Öldüğü Odada Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement