İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARI ANKARA'DA PROTESTO EDİLDİ - Son Dakika
Güncel

İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARI ANKARA'DA PROTESTO EDİLDİ

İSRAİL'in Mescid-i Aksa'ya sahur vakti yaptığı baskın ve 400'ü aşkın Filistinlinin gözaltına alınmasına tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik grup, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi.

05.04.2023 23:17  Güncelleme: 01:34

İSRAİL'in Mescid-i Aksa'ya sahur vakti yaptığı baskın ve 400'ü aşkın Filistinlinin gözaltına alınmasına tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik grup, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan grup, ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan yaklaşık 200 kişiden oluşan grup, slogan ve dövizlerle İsrail'i protesto etti. Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı (MGV) Ankara Şube Başkanı Mustafa Koyuncu, grup adına basın açıklaması yaptı. Her ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenlendiğini ifade eden Koyuncu, Mescid-i Aksa ümmetin göz bebeğidir. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa, uluslararası camiada meşruiyeti olan ve devlet olarak tanınan, fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail'in saldırılarıyla, entrikalarıyla işgal altındadır. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır dedi.

Mescid-i Aksa'nın işgal altına olmasının sadece Filistinlilerin bir meselesi olmadığını belirten Koyuncu, Mescid-i Aksa da Kudüs de Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir. Filistin'e, İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail, bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegane sebebidir. Biz biliyoruz ki bugün Siyonizmin her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor oluşu onların gücünden değil Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır. Evet, terör örgütü İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atıp tekbir getiren grup, Filistin haklı için edilen duanın ardından olaysız dağıldı. (DHA)

İSRAİL\'İN MESCİD-İ AKSA\'YA YÖNELİK SALDIRILARI ANKARA\'DA PROTESTO EDİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRILARI ANKARA'DA PROTESTO EDİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement