Ağrı’da Yibolar Arası Türkü Şöleni - Son Dakika
Güncel

Ağrı’da Yibolar Arası Türkü Şöleni

Ağrı’da Yibolar Arası Türkü Şöleni

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Organize Edilen Ve Eleşkirt Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Tarafından Hazırlanan 'Türkü Şöleni' Eğlenceli Dakikalara Sahne Oldu.

15.12.2010 18:29  Güncelleme: 18:30

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Eleşkirt Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) tarafından hazırlanan 'Türkü Şöleni' eğlenceli dakikalara sahne oldu. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Eleşkirt YİBO Müdürü Abdulmenaf Uçar, Ağrı merkez ve 7 ilçede bulunan YİBO'ların her ay bir ilçede etkinlik yapmasının çok faydalı ve yararlı olduğunu dile getirdi. Müdür Uçar,''Geleceğimiz olan bu çocuklarımıza ne yapsak azdır. Yatılı okullar diğer okullardan 24 saat farklı olarak çalışıyor. Bu okullardan çok değerli devlet insanları da yetişiyor. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.''ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise çalışkan ve başarılı bir nesil yetiştirebilmenin önemine değindi. Bugünün dünyasında en büyük düşmanın cehalet ve tembellik olduğunu vurgulayan Bilal Yılmaz,''Türkü bilmek bir hayattır. Türkü şölenin amacı ülkemizde müzikal zenginliğin, çeşitliliğini öğrencilerimize göstermektir.''şeklinde konuştu. Birbirinden güzel türküler seslendiren öğrenciler, izleyecilere keyifli dakikalar yaşattı.

Türk tarihinde ayrı bir iz bırakan Türkülerin hikayesini yöresel kıyafetleri giyerek anlatan öğrenciler, geceye katılanlara duygulu anlar yaşattı. Türkü şöleninden sonra programa katılan idareci, öğretmen ve öğrencilere İl Mili Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Eleşkirt Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Salon'unda düzenlenen programa; İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sena Yakut, İl Milli Eğitim Müfettişleri Başkanı Zakir Polat, Eleşkirt Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, il merkez ve ilçelerde bulunan YİBO'ların okul müdürleri ile öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı’da Yibolar Arası Türkü Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement