Ahmet Küçükbay İçin Cüzdandaki Bir Dolar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ahmet Küçükbay İçin Cüzdandaki Bir Dolar Açıklaması

Ahmet Küçükbay İçin Cüzdandaki Bir Dolar Açıklaması

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan Orkide Yağları ve Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay'la ilgili olarak şirketten yazılı açıklama yapıldı.

12.08.2016 17:41

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan Orkide Yağları ve Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay'la ilgili olarak şirketten yazılı açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, "Medyada paylaşılan, bilinenlerin yanında, bazı bilinmeyenleri açıklamak ve özellikle yanlış bilinenleri düzeltmeyi, sorumluluğumuz kabul ediyoruz. Kendisinin cebinde ve cüzdanında taşımakta olduğu diğer dövizlerin arasında, 100, 20 ve 10 dolarlık küpürlerle beraber 13 adet 1 dolarlık kağıt para çıkmıştır. 'L' serisi olduğu tespit edilen bu dolarların, FETÖ lideri tarafından verildiği belirtilen 1 dolarlarla en ufak bir alakası bile olmadığının hemen anlaşılacağı ortadadır" denildi.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Orkide Yağları'nın sahibi, Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay'da gözaltına alındı. Yenikapı'daki mitinge katıldıktan sonra gözaltına alınıp İzmir'e getirilen Ahmet Küçükbay'la ilgili olarak şirketler grubundan yazılı açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, "Küçükbay Grubu olarak, bu süreçte devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu, yargıya da güvenip gerçeklerin ortaya çıkacağına inancımız tamdır. Ancak, medyada paylaşılan bilinenlerin yanında, bazı bilinmeyenleri açıklamak ve özellikle yanlış bilinenleri düzeltmeyi, süreci takip eden yüzlerce iş ortağımız, binlerce çalışanımız ve milyonlarca müşterimize karşı sorumluluğumuz kabul ediyoruz" denildi.

FETÖ'NÜN KARANLIK YÜZÜNÜ GÖRDÜ

Ahmet Küçükbay'ın, FETÖ'nün karanlık yüzünü birçok kişiden önce fark ettiği, bir hizmet cemaati değil, bir 'fitne yuvası' olduğunu anladığı andan itibaren her türlü bağlantısını kopardığının da savunulduğu açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu olgu ile hiçbir fikir birliği olamayacağını, 2015 yılının Kasım ayında yaptığı kamuoyu açıklaması ile açıkça belirtmiştir. Sosyal medya hesaplarında da paylaştığı bu kamuoyu açıklaması ve resmi işlemlerin hepsi kayıt altındadır. Yine kurucumuz Ahmet Küçükbay'ın, mütevelli heyeti üyesi olduğu, soruşturma kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi'nden istifası da, bu üniversitenin kapatılmasından çok önceye, Nisan 2015 tarihine dayanmaktadır. TUSKON'dan ise Şubat 2015 tarihinde istifa etmiştir. Ayrıca kendisinin sahip olduğu tüm şirketler, kurumsal yapıda ve devletin her türlü denetimine açık şirketler olup, Gediz Üniversitesi de dahil olmak üzere yaptığı sponsorluk ve yardımların tamamı resmidir" sözlerine yer verildi. Küçükbay'ın üzerinde çıkan 1 dolarlarla ilgili olarak ise, "Ahmet Küçükbay şahsı adına ruhsatlı olarak 2 silaha sahip olup, ruhsatsız silah bulundurması gibi bir durum söz konusu değildir. Ruhsatsız çıkan bir tek silah vardır, o da Ahmet Küçükbay'ın rahmetli babası Akif Küçükbay'a ait olup, onun kullandığı odada bulunmuştur. Üzerinde bulunduğu ifade edilen 1 dolarlar da, cebinde ve cüzdanında taşımakta olduğu diğer dövizlerin arasında, 100, 20 ve 10 dolarlık küpürlerle beraber 13 adet 1 dolarlık kağıt para çıkmıştır. 'L' serisi olduğu tesbit edilen bu dolarların, biraz incelenirse FETÖ lideri tarafından verildiği belirtilen 1 dolarlarla en ufak bir alakası bile olmadığının hemen anlaşılacağı ortadadır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahmet Küçükbay İçin Cüzdandaki Bir Dolar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement