Ahmet Türk'ün Araya Girmesi ile 2 Aile Barıştırıldı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Türk'ün Araya Girmesi ile 2 Aile Barıştırıldı

Ahmet Türk\'ün Araya Girmesi ile 2 Aile Barıştırıldı

Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nde Acar ve Aslan ailesi arasında çıkan ve 4 kişinin yaralandığı olayın ardından iki aile,barıştı.

26.12.2014 10:54  Güncelleme: 11:42

Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nde Acar ve Aslan ailesi arasında çıkan ve 4 kişinin yaralandığı olayın ardından iki aile, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın devreye girmesi ile barıştı.

Midyat'a bağlı Narlı Köyü'nde Acar ve Aslan ailelerinin fertleri arasında çıkan ve 4 kişinin yaralandığı silahlı kavganın tarafları köydeki taziye evinde bir araya getirildi. Mardin Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP Mardin İl Başkanı Musa Alkan, DBP Mardin İl Başkanı Ömer Öcalan, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri, köyün ileri gelen büyüklerinin bir araya getirdiği Acar ve Aslan ailelerinin bireyleri barıştırıldı.

İki ailenin barıştırılması için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Türk, şunları söyledi:

"Bölgemizde yaşanan sıkıntılar ve çıkan husumetler bizleri de derinden üzmektedir. Bundan sonra geçmişe sünger çekip, kaldığımız yerden kardeşçe hayata devam etmeliyiz. Amaç insanların birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamalarını sağlamaktır. Bugün çok güzel bir adım atılmış durumda. Bu barış sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle taraflara teşekkür ediyoruz. Büyük bir olgunluk gösterdiler. Allah onlardan razı olsun. Bugün hepimizi sevindirdiler."

Acar ailesinin önde gelenlerinden Hacı Reşit Acar da, "Biz hepimiz kardeşiz, ortada hiçbir şey yok. Her iki ailenin tarafları da şu an buradayız ve yan yana oturuyoruz" diye konuştu.

Tören, kavgalı tarafların el sıkışması ve barış yemeğiyle son buldu.

- Midyatmardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahmet Türk'ün Araya Girmesi ile 2 Aile Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement