Aile Hekimlerine Bilgilendirme - Son Dakika
Güncel

Aile Hekimlerine Bilgilendirme

Aile Hekimlerine Bilgilendirme

"İnsanın düzenli bir şekilde fiziksel etkinlikte bulunması gerekir.

24.01.2012 12:28

Aile Hekimlerine Diabet, Obezite ve Hareketli Hayat Bilgilendirmesi

İl Sağlık Müdürlüğü 18.01.2012 tarihinde Aile Hekimlerine yönelik, obezite,diyabet ve fiziksel aktivite konulu bilgilendirme toplantısı yaptı. Açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Dr. M.İlker ÇİTİL'in yaptığı konuşmada;

Ruhsal ,fiziksel ,zihinsel ve sosyal olarak faydalar içerir.Sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için, kasların gelişimi, kemiklerin güçlenmesi, eklem sağlığı, kiloların kontrolü ve zayıflama, dolaşım ve sindirim sisteminin doğru çalışmasına katkıda bulunur ;kalp-damar hastalıklarını ve hipertansiyonu önemli ölçüde azaltır ve insanın hayat standartlarına olumlu katkılar sağlar. Takım halinde yapılan spor ve oyunlar kişinin kendine güvenine, ifade yeteneğinin gelişmesine, sosyalleşme ve paylaşma duygularına katkı sağlar,huzursuzluk ve endişe duygularından da uzaklaştırır." dedi.

Vali Yardımcısı Dr.Erkan BULGAN' da konu hakkında şöyle dedi:

"Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam. Bunlar birbirinden ayrılmaz iki bütün. Bizim her ikisine de önem vermemiz gerekiyor. Sağlıklı beslenmeyle ilgili gerekirse diyetisyenlere başvurup onlardan alınan bilgiler doğrultusunda yeme içme düzenimizin sağlıklı bir şekilde olması gerekiyor. Hareketli yaşam konusunda da bizim önerimiz günlük yarım saat herkesin bir spor içerisinde olması. 7 den yetmişe herkesin yapabileceği spor dalları mevcut. Kahramanmaraş'ta yine bu spor alanları ile ilgili gerek kamuya gerekse özele ait tesislerimiz de mevcut. Bu tesislerimizden halkımızın maksimum şekilde istifade etmesini istiyoruz"

Toplantıya konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan GÖKŞEN, Ksü Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Kamile GÜL ve Ksü BESYO bölüm başkanı Yard. Doç. Dr. Ökkeş GENCAY konuya ait birer de sunum yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aile Hekimlerine Bilgilendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement