AK Parti Adana Aladağ Belediye Başkan Adayı Mustafa Akgedik Kimdir? - Son Dakika
Güncel

AK Parti Adana Aladağ Belediye Başkan Adayı Mustafa Akgedik Kimdir?

AK Parti Adana Aladağ Belediye Başkan Adayı Mustafa Akgedik Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için Adana Aladağ İlçesi Belediye Başkan adayı olarak Mustafa Akgedik'i seçti. Mustafa Akgedik kimdir, nerelidir?

30.01.2019 12:21

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti, Adana Aladağ İlçesi Belediye Başkan adayını belirledi. Aladağ Belediye Başkan adayı olan Mustafa Akgedik kimdir, nerelidir, mesleği nedir?

MUSTAFA AKGEDİK KİMDİR?

Mustafa Akgedik, 1973 yılında Aladağ Büyüksofulu Köyü'de doğdu. İlk ve ortaokulu Büyüksofulu Köyü'de, Liseyi Aladağ Pınar Madencilik Lisesi'de okudu. Gaziantep Üniversitesi Kilis Meslek Yüksekokulu ve Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde Yüksek tahsilini yapan Akgedik, Tarihi Kent Dokusu ve Şehir Planlama üzerine yüksek lisans tezi hazırlamaktadır.

SİYASETE AK PARTİ'DE BAŞLADI

2001 yılında Ak Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Birim Başkanı olarak siyasete başlayan Akgedik, 2006-2012 yılları arası Adana İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Seçim İşleri Başkanlığı yaptı.

2011 Seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüttü. 2012-2013 yılları Çukurova İlçesi Teşkilat Başkanlığı görevini yerine getiren Akgedik, Aladağlılar Derneği (AL-DER) ve Pos Köyleri Yardımlaşma Derneği (POS-DER) Yönetim Kurulu üyesidir. Yurtiçi ve yurtdışında birçok başarılı projeye imza attı ve serbest mühendislik hizmetleri yapmaktadır.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Adana Aladağ Belediye Başkanı seçilen Akgedik, 2019'da yapılacak olan seçimlerde yeniden aday gösterildi.

Son Dakika Güncel AK Parti Adana Aladağ Belediye Başkan Adayı Mustafa Akgedik Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement