AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Yıllardır kaba, ahlakı zorlayan şeyleri önümüze sanat diye koydular. Halbuki sanatın olmazsa olmaz iki özelliği var, birisi edebidir, birisi de estetiğidir. Edebi de yok ettiler, estetiği de yok ettiler" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Birlik Vakfında düzenlenen programda "Sanat ve Estetik" konulu konferans verdi.
Erdem, yapılan her işin kendi içinde sanat değeri taşıdığını, bunun için olaylara sanatçı gözüyle bakılmasının yeterli olduğunu belirtti.
"Hayatın kendisi sanat" diyen Erdem, teşkilatçılığa da sanatçı estetiğiyle yaklaşılabileceğini söyledi. Erdem, aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyatı Derneği Genel Başkanı olduğunu da hatırlattı.
Sanat eserlerini diğer eserlerden ayıran en önemli özelliğin, insanda "coşku ve estetik haz" uyandırması olduğunu belirten Erdem, "Yıllardır kaba, ahlakı zorlayan şeyleri önümüze sanat diye koydular. Halbuki sanatın olmazsa olmaz iki özelliği var. Birisi edebidir, birisi de estetiğidir. Edebi de yok ettiler, estetiği de yok ettiler" diye konuştu.
-"Türkçe çok iyi tanınmıyor"
Dilin, edebiyatın her geçen gün yozlaştığına dikkati çeken Erdem, özellikle sosyal medyada kullanılan dilin insanın yüzünü kızarttığını, "küfür" denilecek bir dil kullanıldığını söyledi. Türkçe'nin çok iyi tanınmadığını ifade eden Erdem, kelimelerin yerli yerinde kullanılmaması nedeniyle kabalaştığını kaydetti.
Bazı kelimelerin karşılığının artık kullanılmadığını, bunun sebeplerinden birinin de okulların eğitim dilinin İngilizce olmasından kaynaklandığını dile getiren Erdem, "Daha kendi dilini öğrenmeden İngilizce'yi öğreniyor. Sözlük bakma tembelliği de olduğu için konuşurken aklına Türkçesi gelmediğinden İngilizce'yi orijinaliyle koyuyor, bu da dilin bozulmasına sebep oluyor" ifadelerini kullandı.
"Türkçe herşeyi karşılamıyor" denildiğini belirten Erdem, Türkçe'nin zengin bir dil olduğunu kaydetti. - Ankara
Son Dakika › Güncel › AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?