AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar - - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar -

"Türkiye'de Demografik Eğilimler ve Muhtemel Etkileri" konulu bir sunum yapan Hotar, Türkiye nüfusunun 77 milyona ulaştığını belirtti.

18.06.2014 17:46

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar - SAMSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

- "Nüfusumuz artıyor ama nüfusumuz içinde çocuk oranımız yüzde 48'lerden yüzde 29'lara kadar azalmış durumda. Sayın Başbakanımız '3 çocuk' diyor ya o onun fantezisi değil. Yani hiçbirimizin hayali de değil. Bu, ülkemizin şu anki nüfus yapısını korumak için bilimsel bir gerçeğin ifadesi"

- "2050 yılından sonra da nüfusumuz azalmaya başlayacak. Şimdi diyoruz ya 'Avrupa yaşlanan bir ülke, giderek nüfusu azalıyor.' Ülkemizde de 2050 yılından itibaren böyle bir durumla karşılaşacağız"

Hotar, partisinin il başkanlığınca düzenlenen çeşitli ziyaret ve etkinliklere katılmak üzere geldiği Samsun'da, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Kadın Öğretim Üyeleriyle Halk Konferansı"nda konuştu.

" Türkiye'de Demografik Eğilimler ve Muhtemel Etkileri" konulu bir sunum yapan Hotar, Türkiye nüfusunun 77 milyona ulaştığını belirtti.

Türkiye'de 1970 yılına kadar çocuk nüfusunda artış yaşandığına ancak bu yıldan sonra çocuk nüfusunun azalmaya başladığına dikkati çeken Hotar, şunları kaydetti:

"Toplam nüfusumuz artarak gelmesine rağmen çocuk nüfus oranımızda bir azalmayı görüyoruz. Bu nokta çok dikkat çekmemiz gereken, üstünde hassasiyetle durmamız gereken bir konu. Nüfusumuz artıyor ama nüfusumuz içinde çocuk oranımız yüzde 48'lerden yüzde 29'lara kadar azalmış durumda. Sayın Başbakanımız '3 çocuk' diyor ya o onun fantezisi değil. Yani hiçbirimizin hayali de değil. Bu, ülkemizin şu anki nüfus yapısını korumak için bilimsel bir gerçeğin ifadesi, şu anki durumumuzu korumak için."

- "2050 yılından sonra da nüfusumuz azalmaya başlayacak"

2013 verilerine göre dünya nüfusunun yaklaşık 1.07'sini Türkiye'nin oluşturduğunu aktaran Hotar, şöyle devam etti:

"Ama projeksiyonlara, yani ülkenin nüfus artışına baktığımızda bu şekilde giderse gelecekte ne olacak? Türkiye nüfusu dünya ülkeleri arasında 2075 yılında 24. sıraya düşecek. En büyük 18 iken 24'e inecek. Bu şu anki nüfus artışı hızının gösterdiği bir gerçek. Nüfusumuz 2050 yılına kadar yavaş bir artış gösterecek. En yüksek değerini 93 milyonla 2050 yılında bulacağı öngörülüyor. 2050 yılından sonra da nüfusumuz azalmaya başlayacak. Şimdi diyoruz ya 'Avrupa yaşlanan bir ülke, giderek nüfusu azalıyor.' Ülkemizde de 2050 yılından itibaren böyle bir durumla karşılaşacağız. Nüfusumuzun 2075'te de 89 milyon kişi olması beklenmekte, böyle gidersek eğer."

Hotar, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı, Atakum Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement