Akçaabat Sahil Parkı'nda Yenileme Çalışmaları Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Akçaabat Sahil Parkı'nda Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Akçaabat Sahil Parkı\'nda Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sahil parkında başlattıkları yenileme çalışmalarının birinci etapının tamamlandığını ve ikinci etap çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu. Yapılan çalışmalar arasında sulama, elektrik ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesi, ışıklandırma ve güvenlik kamera sistemlerinin kurulması, tuvalet ve mescitlerin konuşlandırılması, amfi tiyatro alanının düzenlenmesi ve kuru havuzun yapılması yer alıyor. Ayrıca çocuk parkları, seyir terasları, olta balıkçıları için alanlar, sanat sokağı, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi çalışmalar da gerçekleştirildi. Sahil parkta dokuya uygun, mimariyi bozmayan ve ihtiyaca yönelik kafeteryaların yapılması da planlanıyor.

13.11.2023 14:59  Güncelleme: 15:02

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçenin en hareketli noktalarından sahil parkında başlattıkları birinci etap çalışmalarının tamamlandığını, ikinci etap çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Ekim, yaptığı yazılı açıklamada, sahil parkının Akçaabat'ta yaşayanlar için denizle buluşma noktası olduğunu, uzun yıllardır kullanımda olan parka ait 11 hektarlık alanın yenilendiğini aktardı.

Sulama, elektrik ve kanalizasyon hatlarının yenilendiğine değinen Ekim, "Işıklandırma ve güvenlik kamera sistemleri yapıldı. Sahilin dört mevsim canlı kalmasına büyük katkı sağlayacak doğalgaz hattı yapıldı. Sert zeminlerde iyileştirmeler yapıldı. Sahille uyumlu modern tuvalet ve mescitler uygun yerlere konuşlandırıldı. Mevcut amfi tiyatro alanı yeniden düzenlendi. Herkesin uğrak noktası olan Akçaabat sahilinde havuzlar alanına kuru havuz yapıldı." ifadesini kullandı.

Ekim, çocuk parklarının yenilenmesinin yanı sıra yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarının da yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Deniz tarafında seyir terasları oluşturuldu. Olta balıkçıları için alanlar oluşturuldu. Yöresel, el emeği göz nuru ürünlerin satıldığı bir sanat sokağı yapıldı. Akçaabat'ımıza yakışır yürüyüş ve bisiklet yolları yapıldı. Yine havuzlar alanında yapılan düzenleme ile oluşturulan etkinlik alanında büyük organizasyonların yanında butik ve bölgesel sanat faaliyetleri için şehrimize yeni bir mekan kazandırmış olduk. Etap etap ve konsept uygunluğu içerisinde devam eden çalışmalar neticesinde yeşille mavinin kucaklaşma noktası olan sahil parkta dokuya uygun, mimariyi bozmayan ve ihtiyaca yönelik kafeteryalar yapılacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akçaabat Sahil Parkı'nda Yenileme Çalışmaları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement