Akçakale Sınır Kapısı Tek Taraflı Geçişlere Açık - Son Dakika
Son Dakika Logo

Akçakale Sınır Kapısı Tek Taraflı Geçişlere Açık

Akçakale Sınır Kapısı Tek Taraflı Geçişlere Açık
08.06.2013 11:18  Güncelleme: 12:11

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır kapısında Türkiye'den Suriye'ye tek taraflı geçişler devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır kapısında Türkiye'den Suriye'ye tek taraflı geçişler devam ediyor.

6 Mayıs'ta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın, "Bugün Akçakale Sınır Kapısı hizmete açıldı" demesinin ardından, ülkesine geri dönüş yapanların dışında sınır kapısında bir değişiklik yaşanmadığı gözlemlendi. Suriye'ye geçmek isteyen araçların sınır kapısı önünde beklediği ve kapının tamamen hizmete girmediği görüldü.

Sınır kapısının Suriyeliler için giriş ve çıkışa ne zaman hazır hale getirileceği bilinmezken, Suriye tarafının bazı taleplerinin olduğu, bu yüzden açılışın geciktiği ifade edildi. Sınır kapısının bir an evvel aktif hale gelmesi için görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken, güvenliğin sağlanması için karşı taraftan güvence istendiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Tellabyat Ahrar eş Şam İslami Hareket Komutanı Emir Muhammed, "Bizimle Türkiye'nin arasını bozmaya çalışanlar muvaffak olamayacaklardır, bizler kardeşiz" diyerek Türkiye tarafına mesaj göndermişti.

Öte yandan Akçakale Belediyesi ekiplerinin gümrük sahasında temizliğe devam ettiği görüldü. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akçakale Sınır Kapısı Tek Taraflı Geçişlere Açık - Son Dakika


Advertisement