Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Muğla'da - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Muğla'da

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Muğla\'da

Çözüm süreci çerçevesinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi grubu, Muğla'da temaslarına başladı.

25.05.2013 16:04

Çözüm süreci çerçevesinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi grubu, Muğla'da temaslarına başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde akademisyenler ile bir araya gelinen toplantıda konuşan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, ülkede barışı ve huzuru en fazla talep etmesi gereken coğrafyanın Ege Bölgesi olduğu görüşünü savunarak, "Cumhuriyetin inşasına en fazla zemin oluşturmuş bölge bu topraklardır" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel başkanlığındaki heyet, ilk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde akademisyenlerle bir araya geldi. Toplantıya Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Tarhan Erdem katılmazken; Avni Özgürel, Fuat Keyman, Hasan Karakaya, Fadime Özkan, Fehmi Koru ile Baskın Oran hazır bulundu. Üniversitenin kampüsü içinde muhtemel provokasyonlara karşı yaklaşık 500 polis memuruyla güvenlik önlemi alındı. Akil İnsanlar, diğer illerin aksine Muğla'ya gelişlerinde herhangi bir tepkiyle karşılaşmadı.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, yaptığı konuşmada, çözüm sürecini anlattı. TBMM'de bulunan üç büyük partinin programında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı hedefinin mevcut olduğunu kaydeden Özgürel, şunları söyledi:

"Cumhuriyetin 100'üncü yılını demokrasinin bütün eksiklerini gidermiş, modern ve çağdaş olarak kucaklama kararı var. Türkiye'nin bu hedefine varması için önündeki en büyük engel terör. Şiddet olan bir yerde, demokrasinin inşasını projelendirmek mümkün değil. Bu bakımdan bu girişimin, başlatılan sürecin bir anlamı ve önemi var. Bu süreç başladığından bugüne kadar neticesini vermiş durumda. Sıkıntıların kısmen aşılmakta olduğu intibaı veriyor. Süreç ilerledikçe bu kaygılar ya yersiz olur ya da birtakım yeni düzenlemeler ortaya çıkar. Bugüne kadar bölgedeki bütün illeri dolaştık, ilçelerinde de birlikte olduk. İtirazlar, protestolar, kabuller ve katkılar var. Ülkede barışı ve huzuru en fazla talep etmesi gereken coğrafya Ege. Türkiye Cumhuriyeti'nin inşasına en fazla zemin oluşturmuş coğrafya bu topraklardır. O bakımdan Ege Bölgesi'nin karşı çıkması düşünülemezdi. Gezdiğimiz sekiz ilin tamamında basın her ne kadar protestolara ilgi gösteriyor olsa da bütün temaslarda görüştüğümüz her kademedeki insan, bunlara şehit aileleri de dahil, herkes Türkiye'de huzur ve sükunetin, gerçek hedeflere doğru yürümenin gayreti ve temennisi içinde."

Üniversite temaslarının ardından Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Beldesi'nde Halil'in Yeri restoranda öğle yemeği yiyen Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, görüşmelerine Yücelen Otel'de sivil toplum kuruluşlarıyla devam edecek. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Muğla'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement