Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti'nin Osmaniye'de yaptığı toplantının ardından heyet başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir değerlendirme yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Sizlerin burada söylediklerinizi özet olarak hükümetimizin yetkililerine bildireceğiz. Bizim görevimiz, sizlerin bu çözüm süreci ile ilgili fikirlerinizi dinlemekti. İnşallah, hepimiz görevimizi yapmış oluruz. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Allah hepimizin yolunu açık etsin" dedi.
Konuşmanın ardından heyeti ile toplantıya katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada sanatçı Kadir İnanır da büyük ilgili gördü. İnanır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bu süreç başladığı andan itibaren halkın reaksiyonlarını hep beraber gördük. Ancak geçen 6 ayda ve ileriki zamanda akan kanın durması neticesinde, bu halkın kaygılarının tamamının ortadan kalkacağına inanıyorum. Bugün Osmaniye'de böylesine saygılı, böylesine özgürce, bütün fikirlerin tartışıldığı bir ortam görmek, benim iddia ettiğim bu savı gerçekleştirdi diye düşünüyorum. Gerçekten büyük misafirperverlik gördük. Bundan sonra bu ülkede önemli bir sorun olduğu zaman, işte böyle halkın gerçek temsilcilerine mutlaka gelecekler. Yani sadece siyasetle, siyasetçilerle bu halkın sorunları çözülemeyecek, halkın kendisine gelinecek. Biz hep 'Konuşan Türkiye' diyoruz. Bir ülke konuşmadığı zaman, ona hep darbe vururlar. Konuşan Türkiye'ye hiç kimse dokunamayacak, istikbalimizle, geleceğimizle, bu konuşan Türkiye'ye büyük ufuklar açılacak. Ben burada olmaktan çok mutluyum."
Bu arada duygulanan ve gözleri dolan İnanır, "Ben Karadenizliyim, ancak yarı Adanalı sayılırım. Burada ağabeyimin yakın bir arkadaşını gördüm. Onunu için duygulandım"diye konuştu. - Osmaniye
Son Dakika › Güncel › Akil İnsanlar Heyeti'ne Tepki - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.