Akil İnsanlar Tutuklu KCK'lılarla Görüştü - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Tutuklu KCK'lılarla Görüştü

Akil İnsanlar Tutuklu KCK\'lılarla Görüştü

Akil İnsanlar Heyeti üyeleri Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne giderek KCK tutuklularıyla görüştü.

03.05.2013 19:03  Güncelleme: 09:17

1) AKİL İNSANLAR TUTUKLU KCK'LILARLA GÖRÜŞTÜ

Akil İnsanlar Heyeti üyeleri Fazıl Hüsnü Erdem, Lami Özgen, Ahmet Faruk Ünsal ve Mehmet Emin Ekmen, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne giderek burada aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu KCK tutuklularıyla görüştü.

Yaklaşık 4 saat süren görüşme sonunda gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan heyet üyeleri görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Heyet adına soruları yanıtlayan Ahmet Faruk Ünsal, şöyle dedi:

"KCK tuluklusu olan, özellikle seçilmiş siyasetçilerle bir görüşme yaptık. Tabii ki bir çok insan var ama biz seçilmişlerle görüştük. Şunu söyleyebiliriz. Bu son sürece dair çok büyük umutları, beklentileri ve destekleri var. Bunu açık bir şekilde ifade ettiler. Bu son derece sevindirici elbette. Sürecin en azından bir takım sembolik adımlarla, kitle nezdinde güven telakki edebilmesi için atılması gerektiğini düşündükleri adımları çok açık ifade ettiler. Bunları zaman içersinde zaten kendileri de ifade edecektir. Cezaevinde olmaktan kaynaklı özel sorun yaşadıkları bir gerçek. Bunlardan biri halen uzun süredir yargılanıyor olmaları. Biz tabii ki yargının bağımsız bir şekilde devam etmesi gerektiğine ve en kısa sürede adaleti gerçekleştirecek karar alınmasını temenni ediyoruz. Yakın zamanda da mahkeme olacak ve sürecin nasıl işleyeceğini göreceğiz."

Ünsal, hasta tutuklu mahkumların bir takım yaşadığı sağlık sorunlarını da kendilerine aktarıldığını belirterek, bu sorunları Adalet Bakanı'na ileteceklerini söyledi. Ünsal, "Bu insanlar eğer dışarıda olmuş olsalardı sürecin selameti ve anlatılabilmesi açsından önemli bir imkan olduğunu doğrusu biz de düşünüyoruz" dedi.

'ÖCALAN'LA DUYGUSAL BAĞLARI VAR'

Öcalan'ın mektubu ve PKK'nın çekilme kararına tutuklu siyasetçilerin nasıl baktığı sorusuna da Ünsal, "Burada tutuklu bulunan insanlar Öcalan'la çok özel duygusal bağı olan insanlar. Dolayısıyla Öcalan'a duydukları güven nedeniyle süreci desteklediklerini ifade ettiler" diye yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Tutuklu KCK'lılarla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement