Akıllı Robot "Dalton" Amerika Yollarında - Son Dakika
Güncel

Akıllı Robot "Dalton" Amerika Yollarında

Akıllı Robot "Dalton" Amerika Yollarında

Abd'de her yıl düzenlenen liselerarası robotik yarışmaya katılma hakkı alan Bahçeşehir Koleji Adanolu Lisesi öğrencileri yaptıkları "Dalton" adlı robotlarıyla bugün İstanbul'dan Teksas'a gitti.

07.03.2016 13:04

Abd'de her yıl düzenlenen liselerarası robotik yarışmaya katılma hakkı alan Bahçeşehir Koleji Adanolu Lisesi öğrencileri yaptıkları "Dalton" adlı robotlarıyla bugün İstanbul'dan Teksas'a gitti.

Atatürk Havalimanı'ndan THY'ye ait bir uçakla İstanbul'dan Teksas'a giden öğrenciler adına konuşan Eda Özkabaş, robotlarına ünlü ABD çizgi roman kahramanı Daltonlar'dan kaynaklanarak "Dalton" adını verdiklerini belirterek şunları söyledi:

" Takımımız Amerika'da FIRST Vakfı tarafından düzenlenen robotik yarışmalara katılacak. Amerika'da uluslararası bir yarışmada ülkemizi ve okulumuzu temsil edeceğiz. Bu yarışmada her şey umduğumuz gibi giderse, bundan sonra bir üst kademe olan ikinci bir yarışmaya gideceğiz. Yeni bir takımız ama başarılı olacağımıza inanıyoruz. Adını Dalton koyduk Özel bir anlamı var. Bizim robotumuzun görünüşünde metaller büyükten küçüğe doğru sıralanıyor. Daltonlar da büyükten küçüğe sıralanıyor. Büyükten küçüğe olması ve gideceğimiz yerin Teksas olması, yani kovboyların beldesi olması nedeniyle adını  böyle şeker bir isim Dalton koyduk.

Katılacağımız yarışma için yaptığımız robota bazı görevler verdik. Her yıl bir konu veriliyor. Bu yıl verilen konu ise tarihi kalelere tırmanma ve hendeklerden atlama görevi. Bizim robotumuz bunu yapabilir durumda. Şu anda engelleri aşıyoruz. Robotumuz barfiks çekecek konuma gelebiliyor. Aynı zamanda top toplayıp, çöp, taş atabiliyor. İstenilen bütün devreleri tamamlamış durumdayız. Başarı elde edebileceğimize inanıyoruz."

KENDİ İMKANLARIMIZLA GİDİYORUZ.

Yarışmada kendilerini geliştirdiklerini aynı zamanda analitik düşünme, problem çözebilmeyi de geliştirdiklerini ve aynı zamanda kendi imkanlarıyla gittiklerini belirten 11. Sınıf öğrencisi Eda Özkabaş, daha sonra şöyle konuştu:

" Yarışmada çok fazla okul yarışıyor. Biz sadece Teksas'ta 66 takım olarak yarışacağız. Amerika'nın birçok eyaletinde bu yarışma düzenleniyor. Kendi imkanlarımızla gidiyoruz. Sponsorlarımızı kendimiz bulduk, Milli Eğitimden destek almadık. Bütün sponsorlara gidip kendimiz görüştük, onları ikna ettik. Onlara teşekkür ediyoruz. Bize en küçük bir parça desteği olanlar bile bizim için önemli. Örneğin bir özel vida, kullanılan materyeller çok önemli. Yani sadece para değil. Bu robotu yapmak için verilen süre 6 hafta. Bunu verilen saatte bitirmek gerekiyor. Saati dolduğu zaman bitirmeniz gerekiyor. Biz zamanında bitirdik.Hayallerimizi geliştirdik. Amacımız gelişen teknolojiye biraz da olsa katkıda bulunmak. Biz şimdilik buraya kadar gelebildik ama bunun ilersine geçeceğiz."

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akıllı Robot 'Dalton' Amerika Yollarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement