Akıncı İddianamesi Tamam: 3 Numara Kemal Batmaz - Son Dakika
Güncel

Akıncı İddianamesi Tamam: 3 Numara Kemal Batmaz

Akıncı Üssü iddianamesine göre bir numaralı şüphelinin Gülen, iki numaranın Adil Öksüz ve 3 numaranın ise 'Abdullah' kod adlı Kemal Batmaz olduğu belirtildi. Askeri kanadın bir numarası ise Akın Öztürk.

31.03.2017 11:08  Güncelleme: 12:14

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili iddianame hazırlanarak mahkemeye gönderildi. Hazırlanan iddianameye göre bir numaralı şüpheli Fetullah Gülen, iki nuramalı şüpheli ise Adil Öksüz. Olayın 3 numarlı şüphelisi ise Kemal Batmaz. Öte yandan iddianamade darbe girişiminin Akıncı Üssü'nden yönetildiği de belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi.

303 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

İddianamenin firari şüphelisi Adil Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 45 örgüt yöneticisi hakkında 303 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA ŞİKAYETÇİ

Ayrıca, Kocaman, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin, 570 klasörden oluşan, 4 bin 658 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında mağdur olan milletvekillerinin şikayetçi olarak yer aldığını ifade etti.

BİR NUMARA GÜLEN, 2 NUMARA ÖKSÜZ, 3 NUMARA BATMAZ

Kocaman, 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisinin terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüphelisinin Adil Öksüz, üç numaralı şüphelisinin Kemal Batmaz olduğunu kaydetti.

KOD ADI: ABDULLAH

Darbe girişimini yönettikleri belirlenen firari Adil Öksüz ve Sincan'da tutuklu Kemal Batmaz'ın ABD seyahatlerini inceleyen savcılık, ikilinin 1997 yılından beri ABD'ye gidip geldiğini tespit etti. İlk zamanlar farklı günlerde gidip gelen Öksüz ve Batmaz, son dönemlerde aynı uçaklarla gidip gelmiş. Kemal Batmaz'ın kod isim kullandığı da anlaşıldı. Alınan ifadeler ve yapılan araştırma sonucu Batmaz'ın kod isminin "Abdullah" olduğu tespit edildi.

Öte yandan savcılık yaptığı incelemede, Kemal Batmaz'ın darbe girişiminden iki hafta önce yani 1 Temmuz'da telefonunu kapattığı ve bir daha açmadığını belirledi. Batmaz'ın irtibatı nasıl sağladığını araştıran savcılık, 'kullanan kişiye ait olmayan hat' anlamına gelen 'patates hat' kullanmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor. 16 Temmuz sabahı Akıncı Hava üssü civarında yakalanan ve "Kemal Batmaz ile önceden sözleşmiştik. O gün oraya tarla-arsa bakmaya gittim" diyen Harun Biniş'in, irtibatın nasıl sağlandığının sorulması üzerine ise "Mail ile haberleştik, sık görüşmezdik zaten" dediği öğrenildi.

MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

İddianamede siviller Harun Biniş, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek'in darbe girişimindeki rolleri de anlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişiminin merkezi olduğu iddia edilen Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi.

DARBE AKINCI ÜSSÜ'NDEN YÖNETİLDİ

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianame ayrıca, Genelkurmay, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, İnsani Yardım Tugayı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, MEBS Komutanlığı ve diğer askeri birliklerden, darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssüne gelerek darbeye teşebbüs eylemlerine iştirak edilmesini kapsıyor.

DARBE KARŞITI KOMUTANLARI KAÇIRDILAR

İddianamede, Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik'ten kalkan uçaklar ile İstanbul SAT Komutanlığından gelen darbecilerin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere katılması ve Konya MAK timinin İstanbul'daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü'ne kaçırması olayları da yer alıyor.

ASKERİ KANADIN 1 NUMARASI AKIN ÖZTÜRK

İddianamede darbenin asker kanadının bir numarasının Akın Öztürk olduğu yer aldı.

( Adil Öksüz ve Kemal Batmaz, Atatürk Havalimanı'nda böyle görüntülenmişti.)

Akıncı İddianamesi Tamam: 3 Numara Kemal Batmaz

Son Dakika Güncel Akıncı İddianamesi Tamam: 3 Numara Kemal Batmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement