Aksoy: Halk Eğitimi Merkezleri Olarak Markalaşmalıyız - Son Dakika
Güncel

Aksoy: Halk Eğitimi Merkezleri Olarak Markalaşmalıyız

Aksoy: Halk Eğitimi Merkezleri Olarak Markalaşmalıyız

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, her halk eğitimi merkezinin kendisinin ön plana çıkacağı bir meslek dalını ele alması gerektiğini ve bu alanda markalaşması gerektiğini söyledi.

28.09.2013 15:40  Güncelleme: 15:38

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, her halk eğitimi merkezinin kendisinin ön plana çıkacağı bir meslek dalını ele alması gerektiğini söyledi.Halk Eğitimi Merkezince usta öğreticilere verilen seminerin kapanışına katılan Milli Eğitim Müdürü Aksoy, usta öğreticilere seslendi. Usta öğreticileri halk eğitim merkezlerinin birer öğretmeni olarak kabul ettiklerini, hatta alan taraması gibi çalışmaları nedeniyle işlerinin diğer öğretmenlere göre biraz daha zor olduğunu ifade eden Milli Eğitim müdürü Bekir Aksoy, "Her kursun bir sayısı var. Sizler alan çalışması yaparak bu sayıyı bulmalısınız. Kursu başlatmakla bitmiyor, aynı zamanda o sayıyı muhafaza etmelisiniz. Aksi takdirde kurs kapatılabiliyor." dedi.

Meşakkatle başlayan çalışmaların gösterilecek gayretler sonunda en iyi şekilde neticelenebileceğine işaret eden Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler aynı zamanda ailelerin mutluluğunu sağlayabilecek birikimlerinizi, kursiyerlerle paylaşın. Onların huzuruna bir katkınız olsun. Biliyorsunuz ki tüm okullar sizlerin hizmetinizde. Yeter ki müsait zamanları seçin ve talepte bulunun. Her ilçe bir meslek alanında ön plana çıksın. Dünya artık markalaşmaya gidiyor. Bizlerde halk eğitimi merkezleri olarak en az bir alanda markalaşmalıyız. Otorite olduğumuz bir alanımız olmalı. Dünya ülkeleri artık hayat boyu öğrenme yoluyla insanlarını beşikten mezara kadar etkin ve verimli kılmak için gayret gösteriyor. Bizler de ülkemizin ve ilimizin insanlarını hayat boyu öğrenme bilincine sahip sürekli kendini geliştiren ve üreten daima hayatına ve yaşadığı topluma katma değer sağlayan aktif vatandaşlık bilincine sahip bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu bilinci kursiyerlerinize sizler kazandıracaksınız, onlara aldıkları eğitimin önemini ve değerini anlatın. Örneğin yaptıkları motiflerin ne anlama geldiğini öğretin. Bilerek iş yapmak emin olun insanı başarıya ulaştırır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aksoy: Halk Eğitimi Merkezleri Olarak Markalaşmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement