Al Jazeera Türk Yayından Önce Soruları Yanıtlıyor - Son Dakika
Güncel

Al Jazeera Türk Yayından Önce Soruları Yanıtlıyor

Al Jazeera Türk Yayından Önce Soruları Yanıtlıyor

Tüm dünyayı kapsayan yayın merkezleri ile haber bürolarından ve dünyanın farklı coğrafyalarından insan odaklı haberler sunan uluslararası medya grubu Al Jazeera artık Türkiye'de.

21.01.2014 09:47  Güncelleme: 15:32

Al Jazeera Türk Haber Portalı aljazeera.com.tr, mobil uygulamalar ve Al Jazeera Türk Dijital Dergi, digital ortamdaki yayınlarının başlamasına iki gün kala internet üzerinden bir söyleşi gerçekleştirecek. 20 Ocak Pazartesi günü Google Hangouts üzerinden canlı yayında Al Jazeera'nın Türkiye'ye neler getireceği anlatılacak.

40 ülke ve 70'in üzerinde noktada haber büroları bulunan yayın grubu Al Jazeera, markasını Türkiye'ye taşıyor. Al Jazeera Türk haber portalı aljazeera.com.tr, mobil uygulamaları ve Al Jazeera Türk dijital dergi 22 Ocak'ta yayın hayatına başlıyor. Dijital yayına yeni bir soluk, tarafsız ve güvenilir haberlere derin bir anlatım kazandıracak olan Al Jazeera Türk, açılış öncesi internet üzerinden katılımcılara açık bir toplantı düzenleyecek.

20 Ocak Pazartesi günü saat 15:00'da Google Hangouts üzerinden canlı video yayını ile yapılacak toplantıya katılanlar, Al Jazeera Türk Haber Direktörü Gürkan Zengin'e sorularını yöneltecek. Türkiye'de ilk defa bir yayın kuruluşu yayın hayatına geçmeden önce internet üzerinden canlı toplantı ile okuyucuların nabzını tutacak.

Toplantıyı internet üzerinden takip etmek ya da katılmak için http://www.youtube.com/aljazeeraturk adresi takip edilebilir.

Al Jazeera Türk, 6 Ocak'tan beri kendilerine tumblr sayfası üzerinden gelen soruları muhataplarına (editör, muhabir, dergi sorumlusu vb) iletiyor. Aynı zamanda twitter'da @AlJazeeraTurk hesabı üzerinden de kendilerine iletilen sorulara cevap veriyor.

Al Jazeera Türk, şimdilik online olarak yayına giriyor, yaklaşık bir yıl sonra da televizyonu devreye sokmayı planlıyor. Televizyon binasının İstanbul Topkapı'daki inşaatı ve iç düzenlemeleri devam ediyor.

Türkçe konuşulan tüm coğrafyaya ulaşacak

Al Jazeera Türk'ün, Türkçe'nin konuşulduğu ve anlaşıldığı coğrafyaya hitap edeceğini belirtiliyor. Haberde doğruluk ve tarafsızlık, görüşlere eşit mesafede durmak ve 'daima insanın yanında' olmak hedefi ile çalışan Al Jazeera, dijital haber merkezi ile de dünyaya örnek olmayı planlıyor. Dijital haber merkezinde oluşturulan haberlerin tümü hem dijital hem de görüntülü medyaya servis edilebilecek.

Al Jazeera 'ada' anlamına geliyor

Al Jazeera, 1996 yılında Katar'da kuruldu. Al Jazeera, Arapça'da 'ada' anlamına geliyor. Katar'ın Körfez'deki coğrafi konumundan hareketle kanala bu isim verildi.

Uydu üzerinden yayın yapan Al Jazeera Televizyonu Orta Doğu'daki devlet televizyonlarına bir alternatif oluşturmuş, cesur bir habercilik anlayışı ortaya koymuştu. Dünya, Amerika'nın Afganistan'a müdahalesini, ardından Irak'ı işgalini, son olarak da Arap Baharı gibi büyük sıcak gelişmeleri ağırlıklı olarak Al Jazeera'den takip etti. Kanal ilk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlamış olsa da, o zamandan günümüze gelene dek başka tematik kanalları da bünyesinde bulunduran bir ağ haline geldi. Bugün Al Jazeera Arapça (AJA), Al Jazeera English (AJE), Al Jazeera Balkan (AJB), Al Jazeera America (AJAM) ve çok sayıda Al Jazeera Spor kanalları yayında.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Al Jazeera Türk Yayından Önce Soruları Yanıtlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement