Albay: 'Sizlerle Her Savaşa Giderim' - Son Dakika
Güncel

Albay: 'Sizlerle Her Savaşa Giderim'

Albay: \'Sizlerle Her Savaşa Giderim\'

Afyonkarahisar'da 27 engelli genç, 1 günlük temsili askerlik uygulamasından faydalanarak vatani görevlerini yerine getirdi.

10.05.2013 18:37  Güncelleme: 09:44

Yemin töreninde engelli askerlere seslenen Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, "Hepiniz çakı gibi asker oldunuz. Hepinize güveniyorum, sizlerle her savaşa giderim. Sizlerle ölmeye giderim" dedi.

İkmal ve Garnizon Komutanlığı'nın Konferans Salonu'nda gerçekleşen yemin törenine askerler, engellilerin aileleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Askeri üniformayla askeri nizam ve yürüyüşle tören alanına gelen 27 engelli, Türk bayrağı ve silaha ellerine koyarak 'askerlik yemini' etti. Engelli Mehmetçiklerin salonu inleten yemini, uzun süre alkışlandı. Töreni izleyen pek çok kişi gözyaşlarına hakim olmadı.

Törende konuşan Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, eğitimini alarak asker olan engelli Mehmetçiklerle gurur duyduğunu söyledi. Engelli Mehmetçikleri diğer askerlerden farklı görmediğini, hepsiyle tek tek gurur duyduğunu belirten Albay Gülmez, "Hepiniz çakı gibi asker oldunuz. Hepinize güveniyorum, sizlerle her savaşa giderim. Sizlerle ölmeye giderim" dedi.

'HER TÜRK ASKER DOĞAR'

Her sağlıklı bireyin değil, kadınıyla, erkeğiyle her Türkün asker doğduğunu kaydeden Albay Gülmez, "Her Türk asker doğar. Bu söze dikkat etmenizi istiyorum. Her Türk erkeği, her sağlam Türk demiyor. Her Türk diyor. İşte bugün huzurlarınızda bu kapsamdaki 27 Türk yemin etti. Yeminleri hayırlı ve uğurlu olsun. Eğitimlerini tamamlayarak şanlı bayrağımızın gölgesinde ebedi komutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir eli silahta, bir eli arkadaşının belinde yemin eden 27 kahraman askerimize şahitlik ettiniz" diye konuştu.

Tören, engelli Mehmetçiklere terhis belgelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Albay: 'Sizlerle Her Savaşa Giderim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement