Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, Medine'de - Son Dakika
Güncel

Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, Medine'de

Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, Medine\'de

Alevi dedeleri ve Bektaşi Bababaları, Medine'de Uhud Dağı'nı ve Hendek Savaşı'nın yaşandığı alanları gezdi, Çift Kıbleli Mescit ile Kuba Mescidi'ni ziyaret etti.

16.02.2014 22:45

Alevi dedeleri ve Bektaşi Bababaları, Medine'de Uhud Dağı'nı ve Hendek Savaşı'nın yaşandığı alanları gezdi, Çift Kıbleli Mescit ile Kuba Mescidi'ni ziyaret etti.

Uhud Dağı eteklerinde, Müslüman okçuların olmaları gereken yerden ayrıldıkları Okçular Tepesi'ne çıkan kafileye, burada bir rehber savaş hakkında bilgi verdi. Hz. Peygamber'in de dişinin kırıldığı savaş olan Uhud Savaşı anlatılırken, kafiledeki bazı kişilerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Grup, daha sonra Okçular Tepesi'nin yakınındaki, Hz. Hamza'nın da yattığı Uhud Şehitliği'nde ölenler için Fatiha okudu.

Ardından çift kıbleli olarak bilinen, kıble Mescid-i Aksa iken gelen vahiy sonrası Hz. Muhammed'in Kabe'ye döndüğü Kıbleteyn Mescidi'ni gezen grup, sonrasında da Hendek Savaşı'nın yaşandığı alanı gördü.

Namaz kılındığında umre yapmış gibi sevabı olduğu belirtilen Kube Mescidi'ni de ziyaret eden Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, dualar da etti.

Kafile hurma bahçesine de gitti.

Alevi dedesi Celal Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uhud Dağı'nın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Yılların hüznü var. Tarih yatıyor burada. Burada Hz. Hamza yatıyor. Peygamber efendimizin hüzün dolu sıkıntıları... 'Lebbeyk ya Ali' deyip Ali'yi çağırıp burada İslam'ın bugünlere kadar gelmesini sağlayan bir hüzün, bir tarih yatıyor burada" dedi.

Özer, "O günlere gidip öyle hüzünlendim ki aşk ile sarsılmaz bağlılıkla Muhammed Mustafa'nın bırakmış olduğu İslam dinini barış, huzur, kardeşlik içerisinde, şu mezheplerden sıyrılıp 'ben İslamım' diyen bütün herkesin kardeşçe, hoşgörü içerisinde dünyada tek bir vücut olmasını istiyorum" diye konuştu.

Cem Vakfı Kadın Kolları Genel Başkanı Gülay Odabaş da burada bulunmanın kendilerini çok heyecanlandırdığını ve duygulandırdığını söyledi.

Odabaş, "Burada Uhud Savaşı ile beraber Hz. Fatma anamızın babasının yardımına koşmasını, yaralandıktan sonra kanının temizlenmesine yardımcı olmasını, destek ve güç vermesi açısından aslında İslam tarihinde kadının erkekle eşit koşullarda ve aynı çerçeve içerisinde bulunmasının bir işareti olarak görüyoruz" dedi.

-bektaşi babaları

-medine

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, Medine'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement