Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, şubat ayında 4,7 iken mart ayında 6,4 puana yükseldi.
Merkezi Almanya'nın Münih kentinde bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya için 2015 yılı mart ayı ihracat beklentileri anketinin sonuçlarını yayımladı.
Ankete ilişkin yapılan açıklamada, Almanya'da söz konusu endeksin şubat ayında 4,7 puan olduğu martta ise 6,4 puana çıktığı bildirildi.
Bu gelişmenin belirsiz ve sıkıntılı zamanda olumlu bir haber olarak görüldüğü ifade edilen açıklamada, bireysel branşlardaki gelişmelerin son derece ayrışık olduğu kaydedildi.
Açıklamada, ihracatta önemli bir düzelmenin, özellikle metal işleme, gıda ve otomotiv üretim sektörlerdeki şirketlerde belirlendiği belirtilerek, "Bunun aksine, imalatın diğer önemli sektörlerindeki ihracat beklentilerinde düşüş görüldü. Kimya sanayisi, makine mühendisliği ve elektronik sektörlerindeki şirketler, zayıf ihracat büyümesi bekliyor." denildi.
Üreticilerin aylık 2 bin 700 civarındaki raporuna dayanan ankette, firmalardan, gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini bildirmeleri isteniyor.
Son Dakika › Güncel › Alman Firmaların İhracat Beklentisi Arttı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?