Alman Ivonne Müslüman Oldu, Leyla Adını Aldı - Son Dakika
Güncel

Alman Ivonne Müslüman Oldu, Leyla Adını Aldı

Alman Ivonne Müslüman Oldu, Leyla Adını Aldı

Alman uyruklu Hristiyan dinine mensup Ivonne Von Borstel, Müslüman olarak Leyla adını aldı.

24.08.2012 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman uyruklu Hristiyan dinine mensup Ivonne Von Borstel, Müslüman olarak Leyla adını aldı.

Adana Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ivonne Von Borstel Adana Müftülüğü'ne müracaat ederek Müslüman olmak istedi.

Adana Müftü Vekili Kemal Aydoğan tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen Von Borstel, şahitler Ahmet Tokdemir ve Erol Çetinel ve yakınlarının huzurunda yapılan ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu ve "Leyla" ismini aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydoğan, Borstel'nin müftülüğe gelerek Müslüman olmak istediğini söylediğini belirterek, "Kendisinin bu isteği bizi gerçekten çok mutlu etti. Kendisine İslam'ın temel esasları hakkında bilgiler verdik. Zaten kendisi de bunları kısmen öğrendiğini ve araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi. Gerekli temel bilgileri verdikten sonra Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Bu bir dua ile de perçinlemiş oldu. Leyla ismini alan Von Borstel'e bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. İslam'ı seçtiği için de kendisini bir kez daha takdir ve tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye geldikten sonra İslam'a ilgi duyduğunu anlatan Von Borstel de, Müslümanlar'ın Ramazan oruçlarından, ezan seslerinden çok duygulandığını ifade etti.

Müslümanlar'ın dinlerine çok bağlı olduğunu, kültürleri ve yaşantılarının kendisini etkilediğini kaydeden Von Borstel, Ramazan boyunca bir televizyon kanalında yayınlanan "Hz. Yusuf" ve "Çağrı" filmlerinden çok etkilendiğini belirterek, "Arkadaşım Kemal Koptagel ile Ramazan Bayramı'nda mezar ziyaretine gittik. Burada çok etkilendim ve o anda Müslüman olmaya karar verdim" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Aydoğan, Leyla Von Borstel'a ihtida belgesiyle birlikte diyanet yayınlarından Kur'an-ı Kerim ve İslam'ı anlatan kitaplar hediye etti.

Muhabir: Adana/ Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Ivonne Müslüman Oldu, Leyla Adını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement