Alman Maliye Bakanı, Putin'i Hitler'e Benzetti - Son Dakika
Güncel

Alman Maliye Bakanı, Putin'i Hitler'e Benzetti

Alman Maliye Bakanı, Putin\'i Hitler\'e Benzetti

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve bu gelişmeleri Hitler dönemindeki olaylarla benzetti.

02.04.2014 14:14

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve bu gelişmeleri Hitler dönemindeki olaylarla benzetti. Alman bakanın Putin'in Kırım'ı ilhak etmesini Hitler'in 1938 yılında Çekoslovakya'daki Südet Bölgesi'ni işgal etmesine benzetmesine politikacılardan tepki geldi.

Berlin'de katıldığı toplantıda Schauble'nin tartışmalı karşılaştırmasıyla ilgili sorularla karşılaşan Başbakan Merkel, Kırım'ın ilhakını farklı bir olay olarak değerlendirdiğini, bunun uluslararası hukukun ihlali olduğunu söyledi. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) genel başkanı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel de Schauble'nin Kırım kriziyle ilgili değerlendirmesinde kullandığı ifadeleri eleştirdi.

'BENZETMEDİ'

Tepkilerin artması üzerine Maliye Bakanlığı, Bakan Wolfgang Schauble'nin Putin'i Adolf Hitler'e benzetmediği, geçmiş ile paralellik kurarak Rusya'nın Ukrayna topraklarına müdahalesinin uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekmek istediği savunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Maliye Bakanı, Putin'i Hitler'e Benzetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement