Alman haber dergisi Der Spiegel, yaptırdığı ankete dayanarak Almanlar'ın 3'te 2'sinin hükümetin izlediği mülteciler politikasından memnun olmadığını ve endişelerinin dikkate alınmadığını düşündüklerini bildirdi.
Deutsche Welle'ye göre, anket, TNS araştırma şirketi tarafından 10 ve 11 Aralık tarihlerinde yaklaşık 1000 kişiyle yapıldı. Der Spiegel'in anketinde Almanlar'ın yüzde 65'i mülteci politikaları ve göç konusunda endişelerini hükümetin önemsemediğini ifade etti. Deneklerden yüzde 28'lik bir bölümü hükümetin görüşlerini önemsediğini ifade ederken ankete katılanların yüzde 34'ü Almanya'nın giderek İslamlaştığına inandıklarını bildirdi. TNS'nin anketine katılanların yüzde 54'ü Başbakan Angela Merkel'in Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin AfD ile işbirliğini reddetmesini doğru bulduğunu söyledi. Üçte birlik bir kesim ise bu tutumun yanlış olduğuna inandıklarını açıkladı.
Katılımcı sayısı giderek artan Almanya'da 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar' (Pegida) adlı bir oluşumun, "İslamlaşmaya karşı" giderek daha fazla gösteri ve yürüyüşler düzenlediği vurgulandı. Devlet televizyonları ARD ve ZDF, bu konudaki görüntüleri ekrana getirirken Pegida'nın Dresden'de düzenlediği gösteriye 10 bin kişinin katıldığına dikkat çekmişti. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere gösterilerin gidişatı üzerine 'Katılımcı sayısının birkaç hafta içinde hızla bu seviyeye gelmesi beni endişelendiriyor' dedi. İçişleri Bakanı de Maiziere Pegida ile Euro karşıtı 'Almanya İçin Alternatif' (AfD) partisi arasında bir bağlantı kurarak 'Bu grubun içinde çağımızın zorluklarından endişe duyan birçok insan var. Mülteciler, sözde tehdit oluşturan İslamcılaşmadan duyulan korku, Euro gibi. AfD taraftarlarıyla ortak özellikleri olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.
AfD Brandenburg Eyaleti Teşkilatı Başkanı Alexander Gauland da 'Bu hareketin doğal müttefiğiyiz' dedi.
Son Dakika › Güncel › Almanlar, Merkel?in Mülteci Politikasından Rahatsız - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?