Almanya'da Fürth Kenti Ticaret Lisesinde Mescit Açıldı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Fürth Kenti Ticaret Lisesinde Mescit Açıldı

Almanya\'da Fürth Kenti Ticaret Lisesinde Mescit Açıldı

Almanya'da Fürth kenti Ticaret lisesinde mescit açıldı İlk namazı Nürnberg Din Hizmetleri ataşesi Mümin Şener ile Ditib Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar kıldı ALMANYA'nın Nürnberg yakınlarındaki Fürth kentinde bulunan 120'si Türk bin öğrencinin eğitim gördüğü Hans Böckler Ticaret okulunda Müslüman öğrencilerin ibadet edebilmesi amacıyla bir mescit açıldı.

25.03.2015 00:04

Almanya'da Fürth kenti Ticaret lisesinde mescit açıldı

İlk namazı Nürnberg Din Hizmetleri ataşesi Mümin Şener ile Ditib Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar kıldı

ALMANYA'nın Nürnberg yakınlarındaki Fürth kentinde bulunan 120'si Türk bin öğrencinin eğitim gördüğü Hans Böckler Ticaret okulunda Müslüman öğrencilerin ibadet edebilmesi amacıyla bir mescit açıldı. Mescit açılışında Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Eğitim Ataşesi Kamil Aydoğan, Ditib Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar, Ditib Fürth Derneği Başkanı Refet Avcı, Fürth Belediye Encümen üyeleri Ayhan Yeşil ve Aydın Kaval, Okul Müdürü Thomas Bedall, Eğitim Bakanlığı Orta Frankonya Temsilcisi Hans Seitz, Katolik Dekan Andre Hermany, Protestan Kilisesi Dekanı Friedrich Schster ve diğer davetliler hazır bulundu.

MESCİT NASIL YAPILDI

Fürth DİTİB Mevlana Camii Başkanı Refet Avcı, DHA 'ya açık kapı gününde Okul müdürünün kendisine bir Türk kızının ibadet için bir mescit yapılmasını istediğini söylediğinde, DİTİB olarak mescit yapılmasında ön ayak olduklarını ve seccadeler dahil gerekli şeyleri tedarik ederek mescidi hazırladıklarını söyledi

BİN ÖĞRENCİLİ OKUL

Okul Müdürü Thomas Bedall, 12 yıllık okullarında 120'si Türk bin öğrencinin 36 sınıfta öğrenim gördüğünü, Mescitten diğer dinlere mensup öğrencilerinde fay dalabileceğini belirtti

MÜSLÜMANLAR DİĞER DİNLERDEN İNSANLARLA BARIŞ İÇİNDE YAŞADI

Nürnberg Din Hizmetle Ataşesi Mümin Şener yaptığı konuşmada, tüm insanların, bir olan Allah'ın huzurunda, huzur ve barış içerisinde,kardeşçe ibadet etmesi için böyle bir mekanın hazırlanmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

50 YILDIR BURADAYIZ

Fürth Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Kaval, 50 yıldır Almanya'da bulunduklarını üçüncü neslin dinlerini iyi öğrenmesi gerektiğini belirterek, Mescitte diğer dinlere mensup öğrencilerinde ibadet edebileceğini vurguladı.

İLK KEZ BÖYLE BİR AÇLŞTA BULUNDU

Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, ilk defa böyle bir açılışta hazır bulunduğunu dile getirerek, bunu memnunlukla karşıladım dedi. Kaya, ibadet etme özgürlüğü bulunduğuna işaret ederek, Pegida olayları karşısında böyle bir açılışın anlam kazandı şeklinde konuştu.

İLK NAMAZ DİN HİZMETLERİ ATAŞESİNDEN

Mescitte ilk namazı Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener ile DİTİB Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar kıldı.

ÖĞRENCİLER MUTLU

Okulun Türk öğrencilerinden Damla Korer, Fatih Öcal ve Ebru Yazar, mescitten faydalanacakların ve özgürce dini vecibelerini yerine getireceklerini söylediler.

YEMEKLER DİTİB KADINLAR KOLUNDAN

Mescit açılış töreninde Ditib Fürth Kadınlar kolunun hazırladığı Türk yiyecekleri davetliler sunuldu. Sohbetler yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Fürth Kenti Ticaret Lisesinde Mescit Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement