Almanya'da Mültecilerin Kaldığı Yurda Saldırı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Mültecilerin Kaldığı Yurda Saldırı

Almanya'nın Hessen eyaletinde, mültecilerin kaldığı yurda havalı silahla ateş edildiği bildirildi.

12.04.2015 21:01

Almanya'nın Hessen eyaletinde, mültecilerin kaldığı yurda havalı silahla ateş edildiği bildirildi.

Hofheim polisinin yaptığı açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce Hofheim'da mültecilerin kaldığı yurda havalı silah ile ateş edildiği belirtildi.

Açıklamada, kimsenin yaralanmadığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, yurtta 22 kişinin kaldığı kaydedildi.

Almanya'da 2014 yılında mültecilerin kaldığı yurtlara yapılan saldırılarda artış kaydedildi. Polis geçen sene mülteci kamplarına 162 aşırı sağcı arka planı olan saldırı düzenlendiğini, 70'inin Almanya'nın batısında meydana geldiğini açıklamıştı.

En son, Saksonya-Anhalt eyaletindeki Tröglitz'de mültecilerin kalacağı ve yapımı yeni tamamlanan yurt binasında geçen hafta sonu yangın çıkmış, bina kullanılamaz hale gelmişti. Saksonya-Anhalt eyaletinin Kriminal Dairesi Başkanı Jürgen Schmökel, olayla ilgili bilgi aktaranlara 20 bin avro ödül verileceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Mültecilerin Kaldığı Yurda Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement