Almanya'da Türklerin Desteklediği Bıg Partisi Adaylarına Irkçı Mesajlar - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Türklerin Desteklediği Bıg Partisi Adaylarına Irkçı Mesajlar

Almanya\'da Türklerin Desteklediği Bıg Partisi Adaylarına Irkçı Mesajlar

Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak olan genel seçimlerde ilk kez seçimlere katılan ve çoğunlukla Türklerin üyesi olduğu Yenilik ve Adalet için Birlik Partisi'nin (BİG) Berlin adaylarına ırkçı mektup gönderilidi.

15.09.2013 00:00

Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak olan genel seçimlerde ilk kez seçimlere katılan ve çoğunlukla Türklerin üyesi olduğu Yenilik ve Adalet için Birlik Partisi'nin (BİG) Berlin adaylarına ırkçı mektup gönderilidi.

Aşırı sağcı  Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisi (NPD) logosu taşıyan ve Jan Sturm adlı kişi tarafından imzlanan mektupta, Türk kökenli adayların Almanya'yı terk etmeleri isteniyor.

Alman etnisitesine mensup kimselere siyasi etkide bulunmanın insan hakları açısından ceza gerektiren bir durum olabileceği ileri sürülen mektupta, "Biz sizin göç ederek başka yere yerleşmenizi tercih ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. Zarfın için emektupla bir de temsili bir  "geri dönüş" uçak bileti konuldu.

Adayların ev adreslerine gönderilen mektubu alan BIG partisi Berlin eyalet teşkilatı Başkanı İsmet Mısırlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mektubun partinin Berlin adaylarına geldiğini belirterek, "Posta pulu yapıştırılarak adrese teslim geldi. Belli kişilere gönderilmiş" dedi.

Mısırlıoğlu, mektubun açıkça tehdit içerdiğini buna karşın Almanya'da 50 yıldan beri Türklerin yaşadığını ve adayların hepsinin Alman vatandaşı olduğunu vurguladı.

Mektubu aldığında önce şaka sandığını ve güldüğünü anlatan Mısırlıoğlu, "Ama düşündükçe ve okudukça bu çok ciddi bir tehdit. Savcılığa gideceğiz. Suç duyurusunda bulunacağız" ifadesini kullandı.

Mısırlıoğlu, "Bu Almanya ve demokrasi için utanç verici" diyerek, olaya Alman kamuoyunun ve demokratik partilerin tepki vermesi gerektiğini söyledi.

BIG partisinin Tempelhof- Schöneberg seçim bölgesinin adayı Raşit Tanrıverdi de,  NPD'nin kapatılmak istendiğini ancak içinde devletin adamları olduğu için zamanında kapatılamadığını şimdi d eNPD üzerinden bir mesaj verilmek istendiğini savundu.

Spandau seçim bölgesinin adayı Mustafa Can  ve BIG partisinin eyalet listesinde yer alan Mustafa Öztürk de mektuba tepki gösterek aşırı sağcı parti hakkında suç duyurunda bulunacaklarını ifade ettiler.

Mektubu imzlayan Jan Sturm'un imzasının yanında, "Sizi Nasyonaldemokrat yurdunuza gönderme sorumlusu" ibaresi de dikkat çekti.

Sturm'un bir dönem NPD'den Berlin Neukölln ilçesinin belediye meclisinde görev yaptığı belirtiliyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Türklerin Desteklediği Bıg Partisi Adaylarına Irkçı Mesajlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement