Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff\'un Yargılanması

Wulff hakkındaki iddiaları reddederek, savcılığın kendisi hakkında "sürgün avı" başlattığını iddia etti

14.11.2013 18:56

Almanya'da eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un  "Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının  ödemesi nedeniyle hakkında "çıkar sağlamak" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Hannover Eyalet Mahkemesinde görüldü.

Göğsünde Almanya Liyakat Nişanı ile davaya katılan Wulff'un yargılandığı duruşmasını çok sayıda gazeteci izledi. Duruşmada yaklaşık 45 dakika ifade veren Wulff, özel yaşamı ile görev sorumluluğunu sürekli ayrı tuttuğunu dile getirdi. Wulff iddia makamındaki savcıların kendisi hakkında  "sürgün avı" başlattığını öne sürdü.

Suçlamaya konu olan hesabı ödeyen ve aynı davada sanık olan David Gronewald ise Wulff'un arkadaşı olduğunu belirterek, "Şu anki durumunda geçmişte yapmış olduğum tutumu bugün yapmazdım" dedi. Gronewald, eski cumhurbaşkanına yapılanlardan ders çıkardığını sözlerine ekledi.

Christian Wulff'un  "Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını yapımcı Gronewald'ın ödemesi nedeniyle  "çıkar sağlama" suçundan Wulf ve Gronewald'a dava açılmıştı. Ülkede "çıkar sağlamak" suçuna 3 yıla kadar hapis cezası veriliyor.

Selefi Horst Köhler'in görevinden ayrılmasının ardından 2010 yılında cumhurbaşkanı seçilen Wulff, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu yaptığı dönemde bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerinin ortaya çıkmasından sonra 2012'de görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Mahkeme davanın Nnsan ayı başına kadar süreceğini açıkladı. Gelecek hafta devam edecek duruşmada 4 şahitin dinlenmesi, dava boyunca 46 şahitin  mahkemeye gelerek ifade vermesi bekleniyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement