Almanya Maliye Bakanı Schauble, Atina'da - Son Dakika
Güncel

Almanya Maliye Bakanı Schauble, Atina'da

Almanya Maliye Bakanı Schauble, Atina\'da

Schauble: "Tüm zorluklara rağmen kalkınmayla ilgili reformlar sürdürülmeli" "Tüm Avrupa sizi izliyor ve başarılarınızı ümit ediyor. Yeniden kalkınmanın sağlanması için yegane ön koşul güvenin sağlanması"

18.07.2013 18:11

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'ın, tüm zorluklara rağmen kalkınmayla ilgili reformları sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Yunanistan'a günübirlik ziyaret gerçekleştiren Schaeuble, Atina'da, Yunan- Alman Ticaret Odası'nın düzenlediği "Kalkınma için uygun ortam oluşturulması" konulu panelde yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın mali krizle mücadelede en büyük sorununun kamu alanı olduğunu, bununla ilgili reformların hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

Mali krizle mücadele kapsamında, özelleştirmelerin hızlandırılmasının yanı sıra, vergilendirme ve sosyal güvenlik teşkilatlarında yapılması planlanan reformların da hayata geçirilmesinin kalkınmaya önemli katkıları olacağını belirten Schaueble, "Tüm Avrupa sizi izliyor ve başarılarınızı ümit ediyor. Yeniden kalkınmanın sağlanması için yegane ön koşul güvenin sağlanması" dedi.

Schaeuble, ekonomik durgunluk içerisinde bulunan Yunanistan'da vatandaşların zor anlar yaşadığının bilincinde olduğunu ancak ülkenin kurtuluşu için başka çıkış yolu bulunmadığını belirti ve "Yunanistan'ın bu konudaki çabalarını saygıyla karşılıyoruz. Ancak, tek yöntem uyum sürecinin kararlılıkla sürdürülmesidir. Başka çıkış yolu yok ve bizler de bunu biliyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında ayrıca, Yunanistan'ın, borcunun yeniden kırpılması düşüncesinden vazgeçmesini, çünkü böyle bir şeyin ülkenin çıkarına olmayacağını ifade eden Schaeuble, Yunanista'ın mali yardım karşılığında varılan anlaşmalarla üstlendiği yükümlülüklerine odaklanmasını istedi.

Yunanistan Başbakanı Samaras'la görüştü

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, daha sonra Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile bir araya geldi. Başbakanlık konutunda gerçekleştirilen görüşmede, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ve Kalkınma Bakanı Kostis Hacidakis de hazır bulundu.

Atina'daki resmi temaslarının ardından, Yunanistan'ın uyum süreciyle ilgili incelemelerde bulunan Schaeuble'nin, daha sonra Maliye Bakanlığı'nda Yunan yetkililerle olan temaslarında Yunanistan'da yeni bir banka kurulmasıyla ilgili görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

Schaeuble, yeni oluşturulması kararlaştırılan Yunanistan Kalkınma Fonu'na, Almanya Kalkınma Bankası'nın ( KfW) mali destek sağlamasıyla ilgili anlaşmanın imzalanmasının ardından akşam saatlerinde Almanya'ya hareket edecek.

Atina'da olağanüstü güvenlik önlemleri

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin Atina'yı ziyareti nedeniyle polis tüm kentte yoğun güvenlik önlemleri alırken, ziyaret süresince kent merkezinde her türlü gösteri ve toplantı yasaklandı.

Atina Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kent merkezinde saat 09.00'dan 20.00'a kadar her türlü açık hava toplantısı ve gösterinin "kamu güvenliği ve başkentin sosyoekonomik yaşamının zarar görmemesi için yasaklandığı" bildirildi. Yasaklama kararı çerçevesinde ayrıca, kent merkezindeki bazı metro istasyonları saat 09: 30'dan itibaren kapatılırken, Atina Elefterios Venizelos Havaalanı'ndan kent merkezine kadar olan güzergahta da gösteri ve toplantılara izin verilmedi. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Maliye Bakanı Schauble, Atina'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement