Altın Üzüm'ün Jüri Özel Ödül'lü filmi ABD'de - Son Dakika
Güncel

Altın Üzüm'ün Jüri Özel Ödül'lü filmi ABD'de

Altın Üzüm\'ün Jüri Özel Ödül\'lü filmi ABD\'de

Türk yönetmenin kısa filmi 'Erik Zamanı', yarışmalı bölümde yer almaya değer bulundu.

10.04.2012 17:25

MANİSA Belediyesi'nin düzenlediği Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanan 'Erik Zamanı' adlı kısa film, bağımsız sinemanın en önemli uluslararası etkinliklerinin başında gelen New York Tribeca Film Festivali'nde 2 bin 800 kısa film arasında yarışmalı bölüme seçilen 60 filmlik listede yer aldı.

Bağımsız sinemanın en önemli uluslararası etkinliklerinin başında gelen New York Tribeca Film Festivali'ne bu yıl bir Türk yönetmenin kısa filmi 'Erik Zamanı', yarışmalı bölümde yer almaya değer bulundu. Sezen Kayhan'ın yönettiği Erik Zamanı, Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali'ne de katılmış ve Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanmıştı. Film, aralarında ünlü şarkıcı Sting ile Michael Fassbender ve Jamie Lee Curtis gibi Hollywood'un yıldız isimlerinin oynadığı kısa filmlerle yarışacak.

FESTİVALİMİZ AMACINA ULAŞTI

Manisa'da 2011 yılında ikinci kez düzenledikleri Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nde jüri özel ödülü almaya hak kazanan bir filmin uluslararası bir yarışmada yer alacak olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Altın Üzüm Kısa Film Festivali ile yalnızca şehrimize değil, ülkemize de yeni yetenekler kazandırmayı kendimize hedef olarak belirlemiştik. Erik Zamanı adlı geçen yıl ikincisini düzenlediğimiz festivalimizde jüri özel ödülünü almaya hak kazanan filminde Amerika'da uluslararası nitelikte bir yarışmaya katılacak olması onur verici. Yaptığımız festivalin amacına uygun olduğunun kanıtı gibi oldu. Ben genç yönetmen arkadaşımız Sezen Kayhan'a ABD'de başarılar diliyorum. Umarım ülkemizi ve kendisini mutlu edecek bir sonuçla döner" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altın Üzüm'ün Jüri Özel Ödül'lü filmi ABD'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement