Samsun Altınkaya Barajı'nda 10 Kilometrelik Alan Çöle Döndü - Son Dakika
Güncel

Samsun Altınkaya Barajı'nda 10 Kilometrelik Alan Çöle Döndü

Samsun Altınkaya Barajı\'nda 10 Kilometrelik Alan Çöle Döndü

Altınkaya Baraj Gölü'nü besleyen Kızılırmak Nehri yatağı kurudu ve yaklaşık 10 kilometrelik bir alan çöle döndü.

22.02.2014 10:40  Güncelleme: 11:31

Türkiye'nin 4. büyük barajı olan Altınkaya Baraj Gölü'nü besleyen Kızılırmak Nehri yatağı kurudu ve yaklaşık 10 kilometrelik alan çölü andıran hale geldi.

TÜRKİYE'NİN 4. BÜYÜK BARAJI

Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçeleri ile Sinop'un Durağan ilçesi sınırları içinde bulunan Altınkaya Barajı, Türkiye'de Atatürk, Karakaya ve Keban Barajı'ndan sonra 4. büyük baraj konumunda.

10 KİLOMETRELİK ALAN ÇÖLE DÖNDÜ

Yeterince kar ve yağmur yağmaması nedeniyle Altınkaya Barajı Gölü'nde su seviyesi 7 metreye düştü. Su çekilmesi sebebiyle yaklaşık 10 kilometrelik alan çöle döndü.

KIZILIRMAK NEREDEYSE KURUDU

Altınkaya Barajı'nı besleyen Kızılırmak Nehri'nin debisi ise kuraklık nedeniyle oldukça düştü. Altınkaya Barajı'nın önünde bulunan Durağan- Boyabat Hidroelektrik Santrali'nde su tutulması nedeniyle Kızılırmak Nehri neredeyse kurudu.

Durağan-Boyabat Hidroelektrik Santrali'nde elektrik üretildiği zamanlarda su salınırken, geri kalan zamanlarda ise Kızılırmak Nehri bir dere görünümünde akıyor.

Su seviyesi 7 metre düşen Altınkaya Barajı Hidroelektrik Santrali'nde ise zaman zaman elektrik üretimi yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun Altınkaya Barajı'nda 10 Kilometrelik Alan Çöle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement