Anadolu Hayat Emeklilik 20 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Anadolu Hayat Emeklilik 20 Yaşında

Anadolu Hayat Emeklilik 20 Yaşında

Anadolu Hayat Emeklilik Verdiği Resepsiyonla 20. Yaşını Kutladı.

02.06.2010 14:09

yılını düzenlediği özel bir resepsiyonla kutladı. Anadolu Hayat Emeklilik'in 20 yılda elde ettiği başarıları ve gelecek hedeflerini paylaştığı gecede Genel Müdür Mete Uğurlu, her alanda liderliği sürdüreceklerini belirtti.

1990 yılında Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi olarak kurulan Anadolu Hayat Emeklilik, 20. yaşını kutlarken Türkiye'nin en çok tercih edilen hayat sigortası ve bireysel emeklilik şirketi olmanın da gururunu yaşıyor. Hayat sigortaları prim üretiminde yüzde 27,4 bireysel emeklilik sisteminde de yüzde 22 paya sahip olan Anadolu Hayat Emeklilik, 4,6 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı.

İş Kuleleri'nde düzenlenen 20. yıl resepsiyonunda konuşan Genel Müdür Mete Uğurlu "İlk günden itibaren Türk insanına dünya standardında hizmet ve ürünler sunduk, yeniliklerimiz sektöre yön verdi. Bugün hala Türkiye'nin halka açık ilk ve tek hayat sigortası ve bireysel emeklilik şirketi olmanın sorumluluğunun farkındayız." diyerek Anadolu Hayat Emeklilik'in 20 yılda imza attığı ilklere ve gerçekleştirdiği yeniliklere değindi.

20 yıla sığdırdıkları başarının sırrının açık olduğunu belirten Mete Uğurlu "Biz işini seven, iyi bir ekip ve bağları çok güçlü bir aileyiz. Büyük ailemizde değerli çalışanlarımız, satış örgütümüz, acentelerimiz ve birlikte müşterilerimize değer yarattığımız iş ortaklarımız var. Sayıları 300'e ulaşan özel acentemiz ve 1850 banka şubesinden ürün sunan çok güçlü bir satış organizasyonuna sahibiz" dedi.

Sektör 10 milyar TL'ye ulaştı

Bireysel emeklilik sisteminin 7 yılda büyük yol kat ederek bugün 10 milyar TL'lik fon büyüklüğüne ve 2 milyon 120 bin kişilik katılımcı sayısına ulaştığını vurgulayan Uğurlu, "Anadolu Hayat Emeklilik olarak 'İşimiz müşterimizin geleceğini güvence altına almak, başarımız kazandığımızı paylaşmak' ilkesiyle yüz binlerce insanın geleceğe umutla bakmasını sağladık, sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

"Her alanda öncülüğümüzü ve liderliği sürdüreceğiz"

Genel Müdür Mete Uğurlu, "Anadolu Hayat Emeklilik 2009'da her alanda büyümesini güçlü şekilde sürdürdü ve hayat sigortaları prim üretimindeki açık ara liderliğinin yanı sıra, bireysel emeklilik fon tutarında 2,2 Milyar TL seviyesine yaklaşırken, katılımcı sayısında 467.457 kişi ile zirvedeyiz. 20. yılımızda katılımcı sayısındaki liderliğimizi fon büyüklüğü liderliği ile de pekiştireceğiz." dedi.

Uğurlu konuşmasını "20 yıldır bize emanet edilenlerin bilincindeyiz ve sorumluluğumuzu bilerek çalışıyoruz. Yaratıcı, yenilikçi ve güçlü yapımız ile ülkemizin örnek gösterilen kuruluşları arasında yolumuza inançla devam edecek, her alanda öncülüğümüzü ve liderliği sürdüreceğiz" sözleri ile tamamladı.

"Bireysel emeklilik kalkınmanın temel direklerinden birisi olacak"

Gecede bir konuşma yapan Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Magemizoğlu ise bireysel emeklilik sisteminin ülke ekonomisi için önemine değindi. Magemizoğlu, "Sistem daha şimdiden ülke ekonomisine 10 milyar TL'yi aşan uzun vadeli fon kaynağı yarattı.

Sektörde, 2020 yılına kadar emeklilik fonlarının 115 milyar TL'ye yükselmesi ve bu fonların, GSMH'nın yüzde 5-6'sı oranında bir seviyeye ulaşması bekleniyor. Bu hedeflere ulaşıldığında bireysel emeklilik ekonomideki önemi gittikçe artıran sektörlerden birisi olacak ve ülkenin tasarruf düzeyini artırarak uzun vadeli kaynak ihtiyacına da destek olacaktır." dedi.

"İş Bankası gibi öncü"

Anadolu Hayat Emeklilik'in 20. yıl resepsiyonunda bir konuşma yapan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, "İş Bankası'na Büyük Kurucusu tarafından verilen misyonun ülkemize sağladığı en önemli kazanımlardan biri de Anadolu Hayat Emeklilik olmuştur.

1990 yılında Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi olarak kurulan Anadolu Hayat Emeklilik, tıpkı İş Bankası gibi kendi faaliyet alanında yenilikler getiren ve öncü rolünü üstlenen bir kurum olmayı başarmıştır." dedi.

Anadolu Hayat Emeklilik hakkında:

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında "Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi" olarak kuruldu. Halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, Birikimli Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik Sistemi ile en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor.

Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan şirketin; İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve İzmir'de Bölge Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik, direkt satış ekibi, 300'e yakın özel acentesi ve Türkiye İş Bankası, HSBC, TEB ve Anadolubank'ın toplam bin 850'yi aşan banka şubeleri aracılığıyla hizmet sunuyor

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Hayat Emeklilik 20 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement