Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Gürsel Özkan'ın gıyabında yapılan telefon görüşmeleri nedeniyle şikayetçi olduğu kişiler hakkında cezai işlem uygulanmaması nedeniyle yaptığı bireysel başvuru, süre aşımı gerekçesiyle kabul edilemez bulundu.
Özkan, eski Adalet Bakanı M.S.O'nun milletvekili ve yargı mensuplarıyla yaptığı ve bir soruşturma kapsamında kaydedilen telefon görüşmesinde, kendisi için "Fettullahçı", "Tehlikeli bir herif" yakıştırmasında bulunulduğu ve özel hayatına ilişkin konuşmalar yapıldığı yönündeki haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, bu kişiler hakkında şikayetçi oldu.
M.S.O. hakkındaki şikayet, "Ergenekon" soruşturması kapsamında değerlendirilerek, kamu davası açıldı. Yargı mensupları ve milletvekiliyle ilgili şikayet ise Yargıtay Birinci Başkanlık Kuruluna gönderildi.
Başkanlık kurulunca soruşturma açılmasını gerektirecek yeterli delil olmadığından işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildi.
Özkan'ın bu karara karşı itirazını değerlendiren Yargıtay Başkanlar Kurulu, Başkanlık Kurulu kararının kesin nitelikte olduğu gerekçesiyle itirazı reddetti.
Özkan, Başkanlık Kurulu kararıyla tüm şüpheliler yönünden soruşturma yapılmasının önünün kapatıldığı, şüphelilerin korunduğu iddiasıyla adil yargılanma hakkı ile hukuk devleti ve eşitlik ilkelerinin ihlal edildiğini ileri sürerek, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.
Anayasa Mahkemesi heyeti, başvuruyu süre aşımı nedeniyle kabul edilemez buldu.
Kararda, olağan başvuru yollarının tamamının tüketilmesinin ardından 30 gün içinde bireysel başvuruda bulunulması gerektiği hatırlatıldı. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvurular - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.