Ankara'da düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçıları yakalandı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Ankara\'da düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, M.Y, Y.K. ve F.M. isimli şüpheliler tarihi eserleri satarak haksız kazanç elde etmeye çalışırken yakalandı. Operasyonda antik Mısır dönemine ait el yazması kitaplar, tılsım kitabı ve Bizans-Roma dönemine ait 63 sikke ele geçirildi. Tarihi eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne teslim edilecek ve zanlılar hakkında adli işlem başlatılacak.

15.07.2023 10:15

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, M.Y, Y.K. ve F.M'nin ele geçirdikleri tarihi eserleri satarak haksız kazanç elde edecekleri bilgisine ulaşıldı.

Bunun üzerine jandarma ekiplerince Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda, 3 zanlı yakalandı.

Şüphelilerin üst aramalarında, antik Mısır dönemine ait deri üzerine mısır ikonları ve çeşitli figürler bulunan el yazması kitap, antik Mısır dönemine ait üzerinde çeşitli obje ve figürler bulunan el yazması tılsım kitabı ile Bizans ve Roma dönemine ait 63 sikke ele geçirildi.

Tarihi eserlere Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne teslim edilmek üzere el konuldu.

Zanlılar hakkında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da düzenlenen operasyonda tarihi eser kaçakçıları yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement