Ankara'da GPS Sinyalleri Kesiliyor, Pilotlar Uyarıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ankara'da GPS Sinyalleri Kesiliyor, Pilotlar Uyarıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

Ankara hava sahasında uçan hava araçları için yeni bir NOTAM yani havacılara bilgilendirme notu yayınlandı. Nota göre, Ankara'da bazı hava sahası bölümlerinde GPS sinyalleri alınamıyor.

Ankara hava sahasında uçan hava araçları için yeni bir NOTAM yani havacılara bilgilendirme notu yayınlandı. NOTAM'da Ankara'da bazı hava sahası bölümlerinde GPS olarak adlandırılan Küresel Konumlandırma Sistemi'nin sinyallerinin alınamadığı bildirildi.

PİLOTLARA GPS UYARISI

Bu konuda pilotlar uyarılarak "Ankara FIR (hava sahası) içerisinde uçuş düzenlenmekte olan hava aracı işleticilerinin GPS sinyal kesintilerine karşı müteyakkız olmaları tavsiye edilir" denildi.

"SİNYAL KESİNTİLERİNE KARŞI HAZIR OLUN"

Bilgilerin yer aldığı NotamTR'de bu uyarılara verilirken, GPS kullanılarak yapılan yaklaşmalarda ise pilotların sinyal kesintilerine karşı hazır olmaları istendi. Sinyal kesilmesi durumunda hava araçlarının yönlendirilmesi, hava trafik kontrolörleri tarafından yapılıyor.

Kaynak: DHA