Ankara Fetö?den El Konulan Okula Mehterli Açılış - Son Dakika
Güncel

Ankara Fetö?den El Konulan Okula Mehterli Açılış

Ankara Fetö?den El Konulan Okula Mehterli Açılış

Fetö'den el konulan okula mehterli açılışANKARA'nın Gölbaşı İlçesi İncek Mahallesinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda Koza Grubu'nun sahibi Akın İpek'in annesi Melek İpek tarafından yaptırılan Melek İpek İlkokulu ve Ortaokulu'na 15 Temmuz'da şehit olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi verildi.

21.09.2016 17:32

Fetö'den el konulan okula mehterli açılış

ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi İncek Mahallesinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda Koza Grubu'nun sahibi Akın İpek'in annesi Melek İpek tarafından yaptırılan Melek İpek İlkokulu ve Ortaokulu'na 15 Temmuz'da şehit olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi verildi. Okulda düzenlenen 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışı Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle açıldı.

Gölbaşı Kaymakamlığı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılış programını İncek Mahallesi'nde bulunan ve adı FETÖ/PDY soruşturmasında el konulan eski adı Melek İpek İlkokulu ve Ortaokulunda düzenledi. Yeni adı 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir İlkokulu ve Ortaokulu olarak değiştirilen okuldaki törene Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda minik öğrenciler Ront ve halk oyunları gösterisi yaparken Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da marşlar çaldı.

KAYMAKAM KONUŞTU

Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, törendeki konuşmasında, yeni eğitim yılının başladığı Pazartesi gününün Gaziler Günü ile aynı güne denk gelmesiyle töreni bugüne planladıklarını söyledi. Esmer, 'Bugün burada yapılan tören önemli. Okula ismini veren değerli şehidimizi anmak, onun bu memleket için yapmış olduğu fedakarlığı görmek çok önemliydi. Arkadaşlarımızın güzel planlamalarından dolayı tebrik ediyorum. İşte adını verdiğimiz çok değerli şehidimiz bu gidişatın ana noktasında canını ortaya koymuştur. O hainlerin başarılı olmaması için ilk kaynağında olayı kurutmuş olmasıdırö dedi.

BELEDİYE BAŞKANININ KONUŞMASI

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da, 'Ömer Halis Demir demokrasimizin bir simgesi oldu. Değişik isimlerle anılan bu okulumuz, artık Ömer Halis Demir olarak yaşayacak. Bundan sonra eğitimimizde Ömer Halis Demir gibi kardeşlerimizin ruhuyla, onların o azmiyle, onların o demokrasiye, vatana ve millete sahip çıkma ruhuyla kardeşlerimiz yetişecekö diye konuştu.

DUVAR DA MEHTER MARŞLARIYLA YIKILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Koza Grubu'nun sahibi olan Akın İpek'in annesi Melek İpek'in İncek Mahallesi'ndeki evinin kamuya ait arazi üzerine yaptırdığı beton duvar ve çardakları Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı marşlarıyla yıkılarak yol tekrar kullanıma açılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Fetö?den El Konulan Okula Mehterli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement