Ankara Valisi Kılıçlar'dan Ankesob'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ankara Valisi Kılıçlar'dan Ankesob'a Ziyaret

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (ANKESOB) ziyaret etti.

30.03.2016 15:59

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (ANKESOB) ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kılıçlar'ın ANKESOB'a bağlı meslek odalarının başkanlarının olduğu ziyarette yaptığı konuşmaya ilişkin bilgiye yer verildi.

Esnaf ve sanatkar odaları birliklerinin köklerinin, ahilik kültürü ve geleneğine dayandığını, dürüstlüğünü ve güveni hakim kılmak konusunda çaba gösteren sivil toplum kuruluşları olduğunu belirten Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ekonomik ve sosyal kalkınmanın dengeli biçimde sağlanması, dağıtılması ve sürdürülmesine yaptıkları katkı, işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasında oynadıkları aktif rol ve piyasa koşullarında meydana gelen değişmelere hızlı uyum sağlayabilen esnek yapıları, esnaf ve sanatkarları sosyal ve ekonomik yönlerden vazgeçilmez konuma taşımaktadır."

Kılıçlar, 13 Mart'ta Kızılay Güvenpark'ta yaşanan terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. Saldırı nedeniyle esnafın da ciddi zararlar gördüğünü belirten Kılıçlar, valilik tarafından alınan tedbirler ve vatandaşların sağduyusu ile sorunların çözülmeye ve yaraların sarılmaya başladığını kaydetti.

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner de Ankara'da 85 bin 16 esnaf ve sanatkarın bulunduğu bilgisini vererek, "Sizlerin de büyük desteğiniz ile esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarının çözümü konusunda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bizlere vermiş olduğunuz desteklerden ve nazik ziyaretinizden dolayı tüm oda başkanlarımız ve esnafımız adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Valisi Kılıçlar'dan Ankesob'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement