Ankaralı Çocuklara Enerji Draması - Son Dakika
Güncel

Ankaralı Çocuklara Enerji Draması

Ankaralı Çocuklara Enerji Draması

Zorlu Enerji Grubu, TOÇEV ile tasarladığı Türkiye'nin ilk enerji konulu dramasını 1 Mart'a kadar Ankaralı bin 300 çocukla buluşturacak.

26.02.2013 10:29

Zorlu Enerji Grubu, TOÇEV ile tasarladığı Türkiye'nin ilk enerji konulu dramasını 1 Mart'a kadar Ankaralı bin 300 çocukla buluşturacak.

Zorlu Enerji Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Grup ile Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), Türkiye'nin ilk enerji konulu dramasıyla Ankaralı yaklaşık bin 300 çocuğu 1 Mart'a kadar enerjinin ilginç dünyasıyla buluşturacak.

Söz konusu drama, çevre ve iletişim uzmanları ile pedagogların danışmanlığında ve tiyatrocu Hakan Bilgin tarafından kurgulandı. Genç tiyatrocular Melda Tuzluca ve Ali Çakır tarafından canlandırılan "Mavi ve Yeşil" karakterleri, çocuklara enerji kaynaklarını, fosil yakıtların dünyamızın geleceği için önemini, temiz enerji kaynaklarıyla elektrik üretimini ve enerjinin tasarruflu kullanımını anlatıyor. Oyunun interaktif kurgusu sayesinde, çocuklar istedikleri soruları sorarak, oyuna dahil olabiliyor. Dramayı izlerken bir yandan eğlenirlerken aynı zamanda da öğreniyor.

-"Kaynakları çocuklarımız yönetecek"-

Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi, açıklamada, 2010 yılında başlayarak 3 yıldır devam eden "Enerjimiz Çocuklar İçin" projesi ile bugüne kadar 75 bin çocukla bir araya geldiklerini belirterek, 2013'ün sonuna kadar bu rakamı 120 binin üzerine taşımayı hedeflediklerini kaydetti. TOÇEV ile işbirliklerinin, bu projeye değer kattığını kaydeden Erverdi, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımızın güzel bir dünyada yaşayabilmeleri için, sürdürülebilir enerji kaynaklarına ve sağlıklı çevre koşullarına ihtiyacımız var. Enerji kaynaklarını bizlerden sonra çocuklarımız kullanacak, yönetecek ve koruyacak. Bu nedenle Zorlu Enerji Grubu olarak çocuklarımıza küçük yaşta kaynakların ve çevrenin korunmasına duyarlı bir bakış açısı kazandırmak için çalışıyoruz. Oyunumuzla Ankaralı çocuklarımızı, bir yandan eğlendirirken bir yandan da enerji kaynaklarımızın gündelik hayatımızdaki yeri ve önemi konularında düşündürmeye yöneltmek istiyoruz."

-Ankara'dan sonra Eskişehir, Yalova, Bursa ve Denizli sırada-

Açıklamaya göre, ilk olarak 1 6 Ekim 2012 tarihinde Rize İkizdere'de sahnelenen oyun, bugüne kadar Erzurum, Erzincan, İstanbul, Gaziantep, Osmaniye, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Kayseri'de 11 bin 509 çocukla buluştu.

Zorlu Enerji Grubu, Nisan ayına kadar devam edecek oyunla İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen okullarda 15 binin üzerinde 5'inci, 6'ıncı ve 7'nci sınıf öğrencisine ulaşmayı hedefliyor.

Söz konusu oyun, Ankara'nın ardından Eskişehir, Yalova, Bursa ve Denizli'deki çocuklarla da buluşacak.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankaralı Çocuklara Enerji Draması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement