Anneler Günü Bu Pazar Mı? 2019 Anneler Günü Ne Zaman? - Son Dakika
Güncel

Anneler Günü Bu Pazar Mı? 2019 Anneler Günü Ne Zaman?

Anneler Günü Bu Pazar Mı? 2019 Anneler Günü Ne Zaman?

Anneleri anmak ve onurlandırmak için düzenlenen Anneler Günü, çeşitli ülkelerde farklı günlerde kutlanmaktadır. Ülkemizde ise Anneler Günü, her sene Mayıs ayının ikinci pazarı kutlanmaktadır. Yani 2019 Anneler Günü, 12 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. Peki Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? Anneler Günü'nde nasıl bir hediye alabiliriz?

09.05.2019 13:56

Anneleri anmak ve onurlandırmak için dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Anneler Günü yaklaşıyor. Evlatlarına emek vererek yetiştiren annelerin bu özel günü coşku ve sevinç içinde kutlanıyor. Bu sene, 2019 Anneler Günü 12 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Şimdi Anneler Günü'nde onu mutlu etmek için heyecanlı bir şekilde hazırlıklar başladı. Peki Anneler Günü ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? Anneler günü ilk olarak nerede kutlandı? Anneler Günü hediyeleri önerileri haberimizde.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

ABD'nin Philedelphia Eyaleti'nde 9 Mayıs 1966 günü Anna Jarvis'in annesi öldü. Annesini çok seven Anna Jarvis'in üzüntüsü aylarca sürdü. Hayatta kimsesi kalmayan Anna Jarvis yaşama küstü. Yemedi, içmedi bir ara ölmeyi bile düşündü. Jarvis'in bu durumunu yakından izleyen komşusu onunla arkadaş oldu. Bir gün yaşlı komşusu söyleşi sırasında Jarvis'e "İnsanlar doğar, yaşar, ölür. Bu bir doğa kanunudur" dedi. Jarvis bu sözlerden çok etkilendi. Ancak bu doğruyu bulmak Jarvis'in annesine olan sevgisini azaltmadı. Aradan geçen süre içinde ölüm sözcüğünün soğukluğu gitti yerine anne sevgisinin sıcaklığı geldi. Artık Jarvis annesini gözyaşları ile değil, severek anmaya başladı. Jarvis'in annesinin ölüm yıldönümünde bütün arkadaşları eve geldi. O gün Jarvis arkadaşlarına, "Yılın bir gününü annelere ayıralım. O günü annelerimizle ilgili anılarla dolduralım. Böylece annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelim" dedi.

Arkadaşları Jarvis'in önerisini çok beğendi. Birlikte hemen kentin Belediye Başkanına gittiler. Belediye Başkanı, öneriyi içtenlikle benimsedi. Öneri gazetelerde yayınlandı. ABD Kongresi Mayıs ayının ikinci Pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı.

KÖKENİ SÜMERLERDEN GELİYOR!

Anneler Günü'nün kökeni Sümerlere dayanıyor. Sümerler'de bahar ayları çeşitli isimlerle doğurganlık, analık, doğanın yeniden uyanışı ile birlikte kutlanmış. Anneler Günü geleneği, Antik Yunanlı'ların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan "Rhea" onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla sürmüş. Antik Romalı'lar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça "Cybele" onuruna kutluyorlardı. 1600'lü yıllarda "mothering day" adı ile şenlikler düzenlenmiş. Çalışanlara tatil verilmiş. Analık Pastaları sunulmuş. Hıristiyanlığın yayılmasıyla tüm kötülüklerden koruyan "Anneler Kilisesi"ni onurlandırmak için bu kutlamalar çerçeve değiştirmiş.

ANNELER GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

Anneniz, çikolata ya da şeker düşkünüyse ona çok güzel tasarlanmış çikolata ya da şekerlerden hediye edebilirsiniz. Son dönemde de moda olan çikolata buketi, şeker kutusu gibi hem göze hem de damağa hitap eden ürünler ideal olabilir.

Bakım ürünleri içeren bir hediye paketi ile ona güzel bir süpriz yapabiliriz.Ya da onun sevdiği kokulardan oluşan bir parfüm alabilirsiniz. Güzelliğine önem veren bir anneler için makyaj seti ya da hep istediği bir makyaj ürünü hediye onu mutlu edecektir.

Kadınların çanta konusunda tutkuları herkes tarafından bilinir. Annenize güzel bir çanta, cüzdan seti veya tek olarak hediye alabilirsiniz.

Özel günlerde giyebileceği bir topuklu ayakkabı, günlük olarak giyebileceği bir babet ya da spor ayakkabı hediye edebilirsiniz.

Şık bir şal ya da eşarp da güzel bir hediye olabilir.

Onu ne kadar sevdiğinizi anlatan bir figüre sahip kolye, küpe ya da yüzük hediye edebilirsiniz.

Çay ve kahve bağımlısı bir anneniz varsa ona sizi hatırlatacak bir kupa alabilirsiniz.

Seyahat etmeyi seven bir anneye sahipseniz hep gitmek istediği yere bilet alabilirsiniz. Ya da şık bir seyahat çantası da hediye edebilirsiniz.

Evinde çiçek ve bitki yetiştirmeyi seven anneler için, sevdiği çiçeklerin ya da nadir bulunan çiçek türlerinin tohumları hediye edilebilir.

Okumayı seven bir anneniz varsa en sevdiği yazarın yeni çıkan kitabını alabilirsiniz.

Takip ettiği el işi, moda, bahçecilik ya da annelik gibi konular varsa ona bir dergi aboneliği alabilirsiniz.

Son Dakika Güncel Anneler Günü Bu Pazar Mı? 2019 Anneler Günü Ne Zaman? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement