Annesini Soran Genci Gasp Etti, 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Annesini Soran Genci Gasp Etti, 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Aldı

Annesini Soran Genci Gasp Etti, 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Aldı
11.08.2011 14:52

Samsun'da 35 yaşındaki Salim K., parkta tanıştığı ve beraber alkol aldığı M.F.T'nin "Annen ne iş yapıyor" sorusu üzerine sinirlenerek, T'nin boğazına dayadığı falçatayla 200 TL'sini gasp ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Samsun'da 35 yaşındaki Salim K., parkta tanıştığı ve beraber alkol aldığı M. F. T'nin "Annen ne iş yapıyor" sorusu üzerine sinirlenerek boğazına dayadığı falçatayla 200 TL ve el çantasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklandı. 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan K., bugünkü karar duruşmasında, "Annemin ne iş yaptığını sordu. Onun bu soruş amacı farklı. Ben kesinlikle gasp yapmadım" dedi. Mahkeme sanığı silahlı gasp suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Olay 6 ay önce İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Salim K., ilçenin Fuar Caddesi Muzaffer Önder Parkı'nda gece saat 01. 30 sıralarında oturduğu sırada, yanına gelen M.F.T. ile arkadaş oldu. Bir süre sohbet ettikten sonra K., T'ye para verip aldırdığı içkiyi birlikte içmeye başladı. Sohbet sırasında M.F.T., "Annen ne iş yapıyor" diye sordu. Aldığı alkolün etkisiyle sorulan soruya sinirlenen Salim K., üzerinde taşıdığı falçatayı çıkartıp T'nin boğazına dayayıp cebindeki 200 TL ve el çantasını gasp edip olay yerinden kaçtı. M.F. T. da polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayetin ardından soruşturma başlatan polis, zanlıyı evinde gasp ettiği çantayla birlikte yakaladı. Polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde silahlı gasp suçundan dava açılan ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Salim K'nın bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. M.F. T'nin katılmadığı duruşmada son kez ifade veren K., yargılama sürecinde kendisini anlatamadığını belirterek, "Ben hep yanlış anlaşıldım. Şahıs olay günü kendisi gelip yanıma oturdu. Birlikte içmeye başladıktan sonra bana kimle kaldığımı sordu. Ben de annemle dedim. Bunun üzerine 'annen ne iş yapıyor' diye sordu. Bu soruyu sormasında başka bir amacı vardı. Sinirlendim ve falçatamı çıkartıp salladım. Daha sonra tekrar geri geldi. Çantasını aldığım doğru ancak gasp amacıyla almadım. Benim alkol problemim var. Bu nedenle tedavi oldum. Ayrıca bu olaydan 15 gün önce beni bıçakla yaraladılar. Bu nedenle kendimi korumak amacıyla falçata taşıyorum. Gasp yapmak için değil. Benim paraya da ihtiyacım yok. Annem bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor. Şahıs yalan söyleyip bana iftira atıyor. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanığın ifadesinin ardından dosyanın tamamlandığını belirten mahkeme heyeti Salim K'yı gece vakti silahlı yağma suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Annesini Soran Genci Gasp Etti, 6 Yıl 8 Ay Hapis Cezası Aldı - Son Dakika


Advertisement