ANTAKYA'DA ENKAZLAR ARASINDAN MÜZİK SESİ, PİNK FLOYD'LU 'HAYAT DEVAM ETSİN' MESAJI - Son Dakika
Güncel

ANTAKYA'DA ENKAZLAR ARASINDAN MÜZİK SESİ, PİNK FLOYD'LU 'HAYAT DEVAM ETSİN' MESAJI

Depremin büyük yıkım ve binlerce can kaybına sebep olduğu Antakya'da eskici ve nostalji dükkanı sahibi Mehmet Serkan Sincan, birçok enkazın bulunduğu cadde üzerinde kısmen zarar gören işyerinde Pink Floyd ve çeşitli sanatçılara ait müzikler çalarak, 'Hayat devam ediyor, etmeli' mesajı...

02.03.2023 15:43  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremin büyük yıkım ve binlerce can kaybına sebep olduğu Antakya'da eskici ve nostalji dükkanı sahibi Mehmet Serkan Sincan, birçok enkazın bulunduğu cadde üzerinde kısmen zarar gören işyerinde Pink Floyd ve çeşitli sanatçılara ait müzikler çalarak, 'Hayat devam ediyor, etmeli' mesajı vermeye çalışıyor.

Enkazlardan birçok fotoğraf da toplayan Sincan, "Sahipleri veya yakınları fotoğraflarınız burada, gelip alabilirsiniz" çağrısında bulundu.

Depremde binlerce can kaybı ve yıkımın yaşandığı Antakya sokaklarında bir taraftan ağır iş makinaları enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüp, depremzedeler çadır ve konteynerlerde yaşamaya çalışırken, Mehmet Sercan Silcan isimli nostalji dükkanı sahibi ise işyerinin sokağında her gün müzik yayını yaparak motivasyon oluşturmaya çalışıyor. Silcan, Pink Floyd, Sezen Aksu, Nilüfer gibi birçok sanatçıya ait şarkıları çalarak, hayatın devam etmesi gerektiği mesajını vermeye çalışıyor.

10'UNCU GÜNDEN SONRA DÜKKANI AÇTI

Depremde birçok dostunu kaybettiğini belirten Silcan, dostlarını defnettikten sonra 3 gün yas tuttuğunu ve 10'uncu günden sonra da dükkanını ve caddeyi temizlediğini anlatarak, "İnsanlara ışık olup geri dönmelerini sağlamak istiyoruz. Bizim misyonumuz bu, Hatay'dan kimse gitmesin enkaz da, yıkık da olsa burası bizim geri dönsün diye kaldık burada. Üçüncü gün bayrağımızı da açtık, mahallemize, memleketimize sahip çıkıyoruz. Burası benim eskici, nostaljik bir dükkan" dedi.

DEPREMDE KOMŞUSUNUN YAN DUVARINDAN ÇIKTI

Depremi evde anne ve babasıyla yaşadığını kaydeden Mehmet Serkan Silcan, "Gece namazlarına 04.00'de kalkıyordum. Ayaktaydım, sallanmaya başladı geçer diye düşündüm ama geçmedi, bitmedi bir türlü. Hemen kendimi korunaklı bir bölgeye attım. Annem, babam 'oğlum' diye sesleniyordu. Yan komşunun kolonları patlıyordu, dehşet anıydı. Bitmesini yada yerin dibine batmayı bekliyordum. Çok şükür yıkılmadık. Sonra panik yapmadım, annem babamı komşunun delik duvarından dışarı çıkardım. Annemin ayağı çatlamıştı. Dışarıda müthiş yağmur vardı. Komşulardan imdat çığlıkları vardı, yetişebildiğimize yetişmeye çalıştık" diye konuştu.

'HAYAT DEVAM ETSİN DİYE'

Hayat devam etsin diye müzik yayını yaptığını dile getiren Mehmet Sercan Silcan, şunları söyledi:

"Öncesinde de zaten dükkana giren müşteriyi kasetle karşılardım. Normal rutine döndüm, dönmek zorundayım. Ortada bir sürü yetim, öksüz, gariban, korkmuş insanlar var. Bir vali yardımcımız geldi 10 gün önce, çok beğendi, dükkanı gezdi, 'Serkan bir de elektrik olsa ve müzik yapsan ne güzel ve motivasyon olur' dedi. Çok şükür 3 gün önce elektrik bağlandı ve müzik yayınına geçtik. Bazı insanlar yadırgıyor ama matem 3 gündür. Pink Floyd'u gençliğimde çok fazla dinleyen bir adam değildim fakat biz 90'ların çocuğuyuz. Pink Floyd'un birkaç şarkısı benim için iyidir. Esin Avşar, Sezen Aksu, Nilüfer gibi kendi kaset arşivimden şarkılar çalıyorum."

ENKAZLARDAN ÇIKAN FOTOĞRAFLAR

Bölgedeki enkazlarda birçok kurtarma çalışmasına da katılan Silcan, enkazlarda karşılaştığı kendi mahallesi Affan'da birçok fotoğrafı da topladı. Silcan, "Depremin ikinci gününün sonunda bir dostumu çıkarttım enkazdan, sonra toplamaya başladım. Olağanüstü hal olduğu için fotoğraf ve Kuran-ı Kerim harici hiçbir şey toplamadım. Çünkü yağma, hırsızlıkta vardı ki, insanlar depremden sonra anı hatıra ararlarsa gelip alsınlar. Sahibi gelmeyenleri bir odamızda müze yapacağız. Gören duyan olursa fotoğraflar burada lütfen gelip alsınlar" diye çağrıda bulundu. (DHA)

ANTAKYA\'DA ENKAZLAR ARASINDAN MÜZİK SESİ, PİNK FLOYD\'LU \'HAYAT DEVAM ETSİN\' MESAJI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTAKYA'DA ENKAZLAR ARASINDAN MÜZİK SESİ, PİNK FLOYD'LU 'HAYAT DEVAM ETSİN' MESAJI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement