Antalya - Arınç: ´Haber Bizi Memnun Etse De, Etmese De Veril - Son Dakika
Güncel

Antalya - Arınç: ´Haber Bizi Memnun Etse De, Etmese De Veril

Antalya - Arınç: ´Haber Bizi Memnun Etse De, Etmese De Veril

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Tarafından 'stracraft' İsimli Teknede Düzenlenen 2009 Medya Başarı Ödülleri Töreninde, "malzeme Haberdir. Bütün Sermaye Haberdir. Haber Bizi Memnun Etse de, Etmese de Mutlaka Verilmelidir. Ama Yorumlar Ne Kadar Serbestse, Haber de O Kadar Objektif, Yansız Çıplak Olmaldır" Dedi.

30.05.2010 04:38

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya Gazeteciler Cemiyeti tarafından 'Stracraft' isimli teknede düzenlenen 2009 Medya Başarı Ödülleri töreninde, "Malzeme haberdir. Bütün sermaye haberdir. Haber bizi memnun etse de, etmese de mutlaka verilmelidir. Ama yorumlar ne kadar serbestse, haber de o kadar objektif, yansız çıplak olmaldır" dedi.

Kendisinin siyasi çalışmaları yanında TRT, Anadolu Ajansı, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Basın Yayın Enformasyon'dan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'den sorumlu bakan olduğunu hatırlatan Başbakan Vekili Arınç, "Dünya küresel bir köy haline geldi. Bir tıklamayla en yeni haberlere saniyesinde ulaşabiliyorsunuz. Eskiden olduğu gibi telefon yazdırıp beklemek yok, eskiden olduğu gibi telgraf çekmek, mektup yazmak yok. MSN'lerle veya bir başka yolla internet yoluyla dünyanın her yeriyle anında haberleşiyor bilgi alışverişi yapabiliyorsunuz" diye konuştu. Gazetecilik mesleğinin zevkli olduğu kadar sorumluluk isteyen zor bir iş olduğunu ifade eden Arınç, konuşmasına şöyle devam etti;

"Bunu yapan arkadaşlarımızın sıkıntıları biliyoruz. Biz Basın Yayın olarak, Anadolu Ajansı olarak da gazetecilerin basın kartıyla ilgisi olsun olmasın meslekten gelen tüm sorunlarını asgariye indirmek için çalışıyoruz. Bir taraftan Basın yayın bir taraftan da yerel basına yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Ayrımcılıklar yapmaya çalışıyoruz. 3 Haziran'da Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü yeni bir paket açıklayacak. Basın Kartıyla ilgili olarak yeni bir paket açıklayacak. Bu paket sizin avantajlarınızdır. Onlardan yararlanacağınızı umuyorum. Mizanpajlarla ilgili teknik paketlerimiz olacak. Bunlar ücretsiz olarak dağıtılacak."

Başbakan Vekili Bülent Arınç, internetin insanlara sınırsız, uçsuz bucaksız bir dünya sunduğunu belirterek internet alanının iyi kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Arınç, "Orada gazetecilik yapan arkadaşlarımız var. Basın kartı sahibi olmayanlar gazeteci olarak da tanımlanmıyor. Orada reklam payı büyüdü. Artık günlük gazeteleri okumanın 10 misli 20 misli internetten bu haberler okunmaya başlandı. Zengin bir alan haline geldi. Orada imkanları ve hakları o işi yapan arkadaşlara tanımakla birlikte usul esas ve kuralları da koymaya yasa çıkarmaya mecburuz. Bunla ilgili bir çalışmamız var" şeklinde konuşmasını sürdürdü. Reklam sektörünün de medyanın yaşaması için gerekli bir konu olduğunu ifade eden Bülent Arınç, "Reklam kriz dönemlerinde elbette zayıflıyor. Türkiye'de reklam pastası büyümüye başladı. Türkiye'de krizden çıkışın veya krizin asgari etkisinin olması piyasının reklama olan ihtiyacını ortaya çıkardı. Reklam konusunda meydanın güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple yapacağımız çalışmalar yine basın sektörünün lehine olacaktır" diye konuştu.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin ödül gecesinde kısa bir konuşma yapmayı planladığını belirten Bülent Arınç, konuşmasının uzadığını hissedince Cemiyet Başkanı Mehmet Ali Dim'e dönerek "Basını destekleyeceğiz. Gazeteciler ne isterse o olacak" dedi. Ancak şartları olduğunu söyledi. Bakan Arınç şunları söyledi; "İnşallah ülkemiz, milletimiz, insanımız için dürüst objektif yayınlarla güzel bir gazeteciliği gözler önüne koyacağız. Şüphesiz habere en kısa zamanda ulaşacağız. Malzeme haberdir. Bütün sermaye haberdir. Haber bizi memnun etsede, etmesede mutlaka verilmelidir. Ama yorumlar ne kadar serbestse, haber de o kadar objektif, yansız çıplak olmaldır. Kişilik haklarına ve özel hayata müdahale edilmemelidir. Bundan kimse zarar görmemelidir. İddialar, ithamlar, yalan dolan şeyler, yüz kızartıcı şeyler insanları zedeleyebilir, üzebilir ve yaralayabilir" diye konuştu. Başbakan Vekili Arınç, gazetecilik ve medya sektörünün yeniden güçlü bir itibara kavuşması için herkesin kendisine düşen görevi tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasının ardından Rus gazeteci Yuri Akelsiyeviç ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Dr. Hilmi Bengi'ye, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Onur Ödüllerini verdi. Bengi'nin ödülünü Anadolu Ajansı Görsel Yayınlar Daire Başkanı Ömer Tekdal aldı. Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ise Arınç'a annesi Sevdiye Arınç'la kendisinin yağlı boya tablosunu hediye etti. Gecede Dağan Haber Ajansı muhabiri Özgür Yılmaz'da 'Başbakan'a Pompalı Saldırı' başlıklı haberiyle jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Yılmaz ödülünü Alanya Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Kutlu'dan aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Arınç: ´Haber Bizi Memnun Etse De, Etmese De Veril - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement