Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Elmalı Kumluca ve Demre adliyelerinde görev yapan savcılar ve hakimler, Demre'da bir araya geldi.

03.06.2013 09:32

Foto: Eğitimden

===

Yargı mensupları Demre'de buluştu

ANTALYA'nın Elmalı Kumluca ve Demre adliyelerinde görev yapan savcılar ve hakimler, Demre'da bir araya geldi. Aralarında Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Baştaş, Elmalı Ağır Caza Mahkemesi Başkanı Uğur Baştugan, Elmalı ve Kumluca adliyelerinde görev yapan hakim ve savcılar, Demre Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün'ün konuğu olarak Demre'ye geldi.

Savcı ve hakimler, önce Noel Baba Müzesi'ni ve Myra Antik Kenti'ni gezdi. Öğle yemeğinin ardından yatla Kekova turuna çıkan yargı üyleri, Simena Antik Kenti'ni, Batık Kenti ve Üçağız Köyü'nü gezdi. Kekova'nın koylarında fotoğraf çeken yargı mensupları, tarhi ve kültürel zenginlikleri yakından görme şansı buldu.

Demre Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, "Çevre ilçelerde görev yapan savcı ve hakimler olarak bir araya geldik. Bazı arkadaşlarımız son kararnameyle başka yerlere atandı. Onlara hem Demre'nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttık, hem de veda ettik. Çok güzel bir buluşma oldu" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Osman Şahlan ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Isparta için yapılacak çalışmalar konuşuldu. Borsa Başkanı Adar, Isparta adına birlik beraberlik için önemli çalışmalara imza atmak istediklerini ve projeleri birlikte yapmak istediklerini söyledi.

Özellikle tarımsal sanayi, tarımsal destekler, teşvik konularında aynı masada çözümler bulunması için çalışacaklarını belirten Adar, "Bu görevlere Isparta'ya üyelerimize hizmet edelim diye seçildik. Biz üyelerimiz için dolayısıyla da Isparta için hizmet edeceğiz. Herkese hayırlı olsun" dedi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Ticaret Borsası ile kardeş kuruluş olduklarını her türlü konuda istişare edeceklerini belirtti.

Görevlerinin ağırlığının farkında olduklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, "Isparta'ya hizmet noktasında aynı masa etrafında toplanacağız. Ticaret Borsamız bizim kardeş kuruluşumuz. Örneğin en büyük sorunlarımız arasında gül ürünlerindeki kalite var. Gül ürünlerindeki kaliteyi artırmalıyız. Kozmetik sanayimizi geliştirmeliyiz, gülcülük çok önemli. Gülyağından kazandığımızla yetinmeyelim" dedi.

İki kurumun üzerinde çalışacağı 2 ana konu bulunduğunu vurgulayan Başdeğirmen, bunlardan gülcülük alanındaki sorunların çözümü için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le görüşeceklerini kaydetti. Diğer bir konunun ise laboratuvar sorunu olduğunu vurgulayan Başdeğirmen, "Odamızın ilgili komite üyelerinin katılımıyla Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle toplantı yaptık. Bu sıkıntıların hepsini birlikte çözeceğiz. Bunların dışında birçok projemiz var. Birlikte hareket edip hayata geçireceğiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement