Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.GELENEKSEL 19.Foto.Foto.

02.06.2013 13:36

Foto: Ziyaretten

===

Raketler Tur için vuruyor

GELENEKSEL 19. Haşmet Tur Tenis Turnuvası, Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü

Foto: Maçlardan enstantane

===

'Olimpik Gün' yürüyüşü

ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi'ne

Foto: Yürüyüşten ve sportif oyun parkından fotolar

===

Bucak'ta seçim heyecanı

BUCAK Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde, mevcut başkan Hasan Yalçın Meçikoğlu güven tazeledi. Oda binasında yapılan seçimlerde iki dönemdir oda başkanlığını yapan Hasan Yalçın Meçikoğlu ile Ali İhsan Samur'un listeleri yarıştı. 8 grupta yapılan seçimlerde, 5 gruptan mevcut başkan Hasan Yalçın Meçikoğlu'nun listesi çıkarken, diğer aday Ali İhsan Samur ise 3 gurubu aldı.

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'nın 20 kişilik meclis üyelerinden 12 temsilci Hasan Yalçın Meçikoğlu, 8 temsilci de Ali İhsan Samur grubundan oluştu. Seçim sonrası kısa bir konuşma yapan Hasan Yalçın Meçikoğlu "Seçimi tüm Bucak halkı kazanmıştır. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde Bucak için çalışacağız. Oy kullanana da kullanmayana da teşekkür ederim" dedi. Ali İhsan Samur da Bucaklılara teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Halim AKCA/BUCAK,

Foto: Piknikten toplu fotoğraf

===

Karma sergi göz doldurdu

FİNİKE Halk Eğitim Merkezi'nin yılsonu karma sergisi Finike Düğün Salonu'nda beğeniye sunuldu. Serginin açılışına, Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan HEM Müdürü Cahit Doğan, halk eğitim merkezlerinin yürüttüğü eğitim çalışmalarının 7'den 70'e herkesi kapsadığını ifade etti. Doğan, halktan gelen talepler doğrultusunda her türlü sosyal, kültürel ve mesleki kurslara önem verdiklerini, tüm vatandaşlar için hiçbir yaş sınırlaması getirmeksizin her alanda kurs açtıklarını kaydetti.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilçe merkezi ve beldelerde, 47 meslek edindirme, 2 okuma yazma, 56 sosyal- kültürel olmak üzere 106 kurs açtıklarını dile getiren Doğan, bu kurslarda 2 bin 389 vatandaşın eğitim gördüğünü belirtti. Doğan, kadın kursiyerlere aile içi iletişim, güvenli annelik, obezite, talasemi, verem, meme kanseri konularında, emniyet personeline ise öfke kontrolü seminerleri verdiklerini açıkladı.

100 YILLIK BAVUL SEHPA OLDU

Halk oyunları gösterileri ve belge dağıtım töreninin ardından sergi gezildi. Serginin hazırlandığı salonda sanat eseri gibi duran el sanatları ürünleri, konuklarda hayranlık uyandırdı. Kursiyerlerden Hatice Parmaksız'ın dedesi Ramazan Yeşiloğlu'ndan kalan 100 yıllık asker bavulundan yaptığı sehpa ilgi odağı oldu.

67 YILLIK ASKER BAVULU'DA SÜS SANDIĞI OLDU

El Sanatları Öğretmeni Fikriye Atik'in kursuna katılan Ayşe Karakaya da babası Ahmet Koyuncu'ya ait asker bavulunu süs sandığı yaptı. Deri kaplama üzerine kalın alüminyum folyo ile rölyef tekniği uygulanan süs sandığı, hayranlık uyandırdı. Eskiyen eşyaların sanat eserine dönüştürüldüğü sergi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Serginin ardından Kaymakam Yakuta, davetlilere akşam yemeği verdi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

Foto: İnceleme gezisi

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement