Antalya'da Fetö'nün 'Ağabeyleri' Adliyede - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Fetö'nün 'Ağabeyleri' Adliyede

Antalya\'da Fetö\'nün \'Ağabeyleri\' Adliyede

Antalya'da FETÖ'nün 'ağabeyleri' adliyedeBülent TATOĞULLARI- Ahmet ACAR/ANTALYA, (DHA) - FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından Antalya'da başlatılan soruşturma kapsamında, örgüte öğrenci kazandırdığı ileri sürülen 'hususiciler' ve 'serrehber' olarak adlandırılan 35 kişi, adliyeye sevk edildi.

13.08.2016 17:48

Antalya'da FETÖ'nün 'ağabeyleri' adliyede

Bülent TATOĞULLARI- Ahmet ACAR/ANTALYA, (DHA) - FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından Antalya'da başlatılan soruşturma kapsamında, örgüte öğrenci kazandırdığı ileri sürülen 'hususiciler' ve 'serrehber' olarak adlandırılan 35 kişi, adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY üyesi olduğu öne sürülen şüphelilere yönelik geçen hafta kent merkezinde operasyon yaptı. Çok sayıda adrese eş zamanlı yapılan baskında, FETÖ'ye öğrenci ve eleman kazandırdığı ileri sürülen 35 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyette sorguları tamamlanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adliye bahçesinde bekleyen yakınları, şüphelileri görmek için büyük çaba sarf etti. Yakınları, araçlardan indirilerek tek sıra halinde adliyeye sokulan şüphelilere el salladı.

ÖĞRENCİ VE ELEMAN KAZANDIRIYORLAR

'Serrehber' ve 'hususiciler' olarak adlandırılan şüphelilerin, örgüte öğrenci kazandırdığı, öğrencilerin hangi okula nasıl yetiştirileceği, hangi mesleğe yönlendirileceği, hangi kamu kurumuna yerleştireceğini belirlemekle görevli oldukları belirtildi. 'Ağabey' olarak bilinen ve çoğunluğu öğretmen olan şüphelilerin, deşifre olmadan faaliyetlerini yürüttükleri kaydedildi.

DEMRE'DE 2 TUTUKLAMA

Demre İlçesi'nde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 kişinin işlemleri tamamlandı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sait Yiğit savcılık kararıyla serbest kaldı. Namık Aksoy ve Hasip Çakmak tutuklanırken; Gül Nuriye Aksoy, Yusuf Özkan, Süleyman Sertbaş ve Orhan Acar denetimli serbestlik koşuluyla bırakıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Fetö'nün 'Ağabeyleri' Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement