Antalya'da 'Savaşa Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 'Savaşa Hayır' Yürüyüşü

Antalya\'da \'Savaşa Hayır\' Yürüyüşü

Antalya'da, çeşitli sendika ve odalar tarafından 'ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız' yürüyüşü düzenlendi.

20.01.2013 15:35

Antalya'da, çeşitli sendika ve odalar tarafından 'ABD emperyalizminin taşeronu olmayacağız' yürüyüşü düzenlendi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) organize ettiği yürüyüşe katılanlar, Muratpaşa İlçesi'ndeki Aydın Kanza Parkı'nda toplandı. Yaklaşık 500 kişilik grup, hükümet ve ABD aleyhinde sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yarım saatlik yürüyüşün ardından Yavuz Özcan Parkı'na ulaşan grup adına burada bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan KESK dönem sözcüsü İlhan Karakurt, "NATO askerlerini ülkemizde ağırlamaktan onur duyanlar, 'NATO'ya ve Patriot füzelerine hayır' diyenlerin sesinin duyulmaması için elinden geleni yaptı. Gaziantep'te gerçekleşecek bölgesel miting, Başbakan'ın düğün ziyareti bahanesiyle Valilik tarafından yasaklandı. 'Bu topraklar NATO toprağıdır' diyen Başbakan'a sahip olan iktidarın bu yasaklama kararında elbette şaşıracak bir şey yok. Onlar kendilerine yakışanı yaptı. Bizler de elbette yasağa ve baskılara rağmen bugün kendimize, tarihimize yakışanı yapıyoruz. Gaziantep'te ve ülkenin bütün sokaklarında bugün 'emperyalizmin taşeronluğuna ve Patriot füzelerine hayır' sesi yükseliyor" diye konuştu.

ABD taşeronluğuna ve emperyalizmin güdümünde komşularla savaşa sürüklenmeye 'hayır' dediklerini vurgulayan İlhan Karakurt, "Çünkü biz Amerikan bombalarına, NATO üslerine, emperyalizmin hegemonyasına hayır diyoruz. ve buradan ilan ediyoruz, ey Başbakan bu memleket eninde sonunda NATO'yu da bu topraklardan söküp atacaktır" ifadelerini kullandı.

Karakurt açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin NATO üsleriyle ve ABD'nin kanlı savaşa hazırlık yaptığı askeri üsleriyle, emperyalizmin Ortadoğu maşası haline getirilerek komşularıyla savaştırılmasına, kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Ortadoğu halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirenlere yanıtımız her zaman eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir ülke olacaktır."

Grup basın açıklamasının ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement